Caféet på Moderna Museet Malmö Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

13.6 2017

Skåne Stadsmission blir ny restauratör på Moderna Museet Malmö

Det är med stor glädje som Moderna Museet Malmö välkomnar Skåne Stadsmission, som nu tagit över driften av museets café. Skåne Stadsmission jobbar för ett medmänskligare Skåne, och verksamheten går helt i linje med Moderna Museet Malmös värdegrund om ett öppet museum där alla ska känna sig välkomna.

Skåne Stadsmission driver sedan tidigare café på Malmgatan och Stora Kvarngatan, nära Moderna Museet Malmö. Nu har de även öppnat café inne i museets orangedoppade entré – ett samarbete som ligger båda parterna varmt om hjärtat:

–Vi är mycket glada att det är just Skåne Stadsmission som tar över driften av vårt café! Det innebär att vi kan känna oss trygga med att utbudet håller hög kvalité precis som konsten som visas i museet. Dessutom har vi hittat en samarbetspartner som står för en värdegrund vi delar. Att vi har gemensamma ambitioner även på det planet är givetvis en stor bonus, säger Iris Müller-Westermann, chef för Moderna Museet Malmö.

–Och vi är stolta över att vi får möjligheten att driva café på Moderna Museet i Malmö. Vi blir synliga i ytterligare ett sammanhang, och vi är extra glada för att deltagare i våra sociala företag ges möjlighet att arbetsträna hos en av våra samarbetspartners, säger Birthe Wallin, direktor för Skåne Stadsmission.

Under museets öppettider erbjuds lunch och fika med inspiration från konsten som visas på Moderna Museet Malmö.

Publicerad 13 juni 2017 · Uppdaterad 13 juni 2017