© Jessica Andersdotter

15.2 2017

Vernissage YOUYOUERS på Galleri UNG i Sundbyberg 10 mars 2017

Välkommen till vernissage av utställningen ALTER – YOUYOUERS. Utställningen utgår ifrån temat alteregon och identitet. Din identitet är inte en. Vi har alla flera olika roller, som sträcker sig långt bortom våra fysiska kroppar.

Att driva konton i sociala medier eller publicera videor på nätet innebär att skapa personligheter. Många gör egna filmer, följer andras kanaler och begreppet Youtuber har etablerat sig i samtiden. Att ta sig an sådan här internet-kultur och undersöka den utifrån konstnärlig grund är utgångspunkten för projektet Youyouers. I utställningen visas konst med fokus på identitet och hur den digitala infrastrukturen skapar gränsland mellan verklighet och fiktion.

Utställare: Jessica Andersdotter, Moa Birging, Manish Kay, Elise Mattisson Chue, Nayab Noor Ikram och Estrid Åkermark.

Youyouers är utvecklat på Moderna Museet inom verksamheten Museum Museum som fokuserar på projekt med deltagare som är mellan 15–25 år och som ämnar inspirera till lärande och ett intresse för samtida konst. Initiativtagare till Youyouers är konstpedagog Kristoffer Svenberg.

EGO – YOUYOUERS

Projektet är skapat på Moderna Museet inom verksamheten Museum Museum. Utställningen äger rum på/i samarbete med Galleri UNG, Sundbyberg.