Skolvisning

Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Vi har skolvisningar för alla åldrar

Välkommen att upptäcka den moderna och samtida konsten genom ett besök på Moderna Museet!

Skolklasser är varmt välkomna att besöka Moderna Museet tillsammans med ansvariga lärare. För att undvika krockar med förbokade visningar ber vi att ni kontaktar bokningen i god tid och meddelar vilken dag ni önskar besöka oss: maila bokningen.

Ni har fri entré:

Lärarledda skolklasser med elever till och med 18 år
Medföljande lärare och assistenter
SFI-klasser

Boka visning, verkstad eller workshop

Kombinera gärna ert museibesök med en visning eller ett besök i Verkstan där ni själva får jobba med olika material kopplat till det ni sett i museet. För gymnasiet har vi workshops med flera spännande teman att välja på och för förskolan och åk 0–6 erbjuder vi olika temavisningar med verkstad.

Använd våra pedagogiska material

För lärare erbjuder vi kostnadsfria lärarhandledningar till utvalda utställningar och en gång per termin presenterar vi aktuella utställningar och den pedagogiska verksamheten i våra populära lärarkvällarFortbildning för lärare går att boka hel eller halv dag, kvällar skräddarsyr vi efter behov. Missa inte heller det pedagogiska verktyget 50 bilder, perfekt för dig som vill arbeta med konstbilder i skolundervisningen!

Hur gjorde ni?

Dela med er av era erfarenheter från besök på Moderna Museet och ge idéer och inspiration till kollegor! Berätta hur ni har utformat egna visningar, gjort lyckade övningar på museet eller i klassrummet eller något annat som kan vara av intresse.

Maila Ylva Hillström, intendent förmedling.