Alla är en fotograf!

Stockholm

Nu finns alla bilderna på Flickr!

I juni 2011 bad vi vår publik att skicka in bilder på sin vardag. När vi stängde uppladdningen ett halvår senare hade nästan 7 600 bilder laddats upp!

Många spännande möten har uppstått mellan de insända bilderna och Moderna Museets fotografisamling som visats i salarna intill i utställningen En annan historia. Det blir tydligt hur präglat vårt bildseende är av alla fotografiska bilder som omger oss idag. Den tekniska och konstnärlig utvecklingen inom fotografiets 150-åriga historia har också på många vis speglats i mångfalden av fotografier som skickats in till museet. Men mest visar bilderna vad som är vikigt för oss och vad som ligger närmast våra hjärtan; familjen, vännerna, naturen.

Den 19 februari börjar vi att plocka ner bilderna. De kommer då att läggas i arkivlådor och bevaras för framtiden. Kanske kommer någon om 40 år att plocka fram bilderna igen för att nyfiket och förundrat beskåda hur Moderna Museets publik såg ut 2011 och hur de valde att berätta om sin tillvaro i bilder. På samma vis som vi i En annan historia har kunnat beskåda 1968 års konstpublik tagna genom Carl Johan De Geers verk CJ:s fotoautomat från samma år.

Bilderna visas på Moderna Museet till och med den 19 februari men de kan också beskådas på Internet-bildbanken Flickr där vi lagt upp samtliga uppladdade fotografier.

Stort tack till alla er som lät oss ta del av er vardag 2011!

Ulf Eriksson
Intendent och projektledare för Alla är en fotograf!

Alla är en fotograf!

Tack till alla som lät oss ta del av er vardag i Alla är en fotograf!

Mer om programmet