Dela Facebook del.isio.us Twitter

Moderna Museet i media

• Balkans krig i ny belysning

26 oktober 2014

Får man berätta om en infekterad konflikt utan att ha upplevt den? Självklart, menar brittiska Aminatta Forna och slovenska Goran Vojnović.

• Atelier med udsigt

25 oktober 2014

Anna Klindt Sørensens billeder trækker måske ikke længere gulvtæppet væk under en nutidig betragter, men male kunne hun, og pioner var hun.

• Samtalet i fokus på Stockholm Literature

24 oktober 2014

Internationella författare möter konst, teater och film – i kväll öppnar Stockholms litteraturfestival på Moderna museet.

1 2 3 4

Moderna Museet Malmö

Foto: Åke E:son Lindman

Moderna Museet Malmö

Den 26 december 2009 invigdes Moderna Museet Malmö i en av Sveriges vackraste utställningslokaler - John Smedbergs elektricitetsverk från 1901. Tidigare låg Rooseum i denna byggnad. Moderna Museet Malmö erbjuder en konstupplevelse ensam i sitt slag för hela Öresundsregionen. Museet ökar tillgängligheten till Moderna Museets unika samling och innebär en ny attraktion och mötesplats samt en förstärkning av regionens övriga konstinstitutioner.

Högupplösta bilder och info om utställningar

Bilder på byggnaden

Moderna Museet

Andy Warhol med Viva och Paul Morrisey i Stockholm 1968 under arbetet med Warhols utställning på Moderna Museet.

Moderna Museet i Stockholm invigdes 1958 på Skeppsholmen. Museet ligger fortfarande på denna ö mitt i staden, men nu i en museibyggnad öppnad 1998 ritad av Rafael Moneo. Moderna Museet har en av Europas främsta konstsamlingar, och visar tre till fem större tillfälliga utställningar varje år. Inträde är gratis för alla upp till 19 år.

Moderna Museets historia