Dela Facebook del.isio.us Twitter

Moderna Museet i media

• Bye, bye, baby!

27 november 2014

Vid årsskiftet kliver Marie-Louise Ekman av jobbet som chef över Dramaten.

• Marcel Duchamp på Centre Pompidou

27 november 2014

Centre Pompidou i Paris höstsatsar på den kultförklarade franske konstnären Marcel Duchamp.

• Baronessa gjorde Duchamps urinoar

26 november 2014

Det var baronessan Elsa von Freytag-Loringhoven, inte Marcel Duchamp, som anno 1917 lämnade in en urinoar signerad ”R.

1 2 3 4

Moderna Museet Malmö

Foto: Åke E:son Lindman

Moderna Museet Malmö

Den 26 december 2009 invigdes Moderna Museet Malmö i en av Sveriges vackraste utställningslokaler - John Smedbergs elektricitetsverk från 1901. Tidigare låg Rooseum i denna byggnad. Moderna Museet Malmö erbjuder en konstupplevelse ensam i sitt slag för hela Öresundsregionen. Museet ökar tillgängligheten till Moderna Museets unika samling och innebär en ny attraktion och mötesplats samt en förstärkning av regionens övriga konstinstitutioner.

Högupplösta bilder och info om utställningar

Bilder på byggnaden

Moderna Museet

Andy Warhol med Viva och Paul Morrisey i Stockholm 1968 under arbetet med Warhols utställning på Moderna Museet.

Moderna Museet i Stockholm invigdes 1958 på Skeppsholmen. Museet ligger fortfarande på denna ö mitt i staden, men nu i en museibyggnad öppnad 1998 ritad av Rafael Moneo. Moderna Museet har en av Europas främsta konstsamlingar, och visar tre till fem större tillfälliga utställningar varje år. Inträde är gratis för alla upp till 19 år.

Moderna Museets historia