29.1 2015

ACTIONPAINTINGBABYSPLASH! öppnar 31 januari!

Utställningsåret 2015 inleds på Moderna Museet Malmö med en helt unik upplevelse. Nu på lördag, den 31 januari, öppnar nämligen ACTIONPAINTINGBABYSPLASH! – en experimenterande blandning av utställning och skapande verkstad.

Att barn som besöker museer kan inspireras av konsten och skapa i speciella verkstäder eller ateljéer är ingen ovanlighet. Men i ACTIONPAINTINGBABYSPLASH! vrider vi på allt ett varv och låter alla våra besökare, från de minsta bebisarna till de äldsta pensionärerna, göra något så ovanligt som att gå loss med färger inne i museet – precis där konsten visas!

Hela övre plan på museet fylls nämligen under tre veckor med actioninspirerad konst av bl.a. Anastasia Ax, Patty Chang, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Joanna Lombard, Niki de Saint Phalle och Shozo Shimamoto. Detta visas som projektioner och på monitorer parallellt med olika workshops där bebisar, barn och vuxna på olika sätt kan måla med färger på sig själva och på utställningsväggarna.

Så vitt vi vet har en liknande utställning aldrig genomförts i Sverige tidigare, och vår förhoppning är att det kommer att bli tre mycket speciella, färgfyllda och roliga veckor på Moderna Museet Malmö!

ACTIONPAINTINGBABYSPLASH invigs på lördag den 31 januari kl. 13 med tal av utställningens curatorer Greta Burman och Joa Ljungberg, samt konstpedagog Anna Rowland. Fri entré hela dagen!

Läs mer om utställningen

Alla aktiviteter 31 januari-22 februari

Patty Chang, Fan Dance, Videostill, 2003 © Courtesy: Julia Stoschek Foundation, e.v., Düsseldorf

Publicerad 29 januari 2015 · Uppdaterad 17 juni 2019