Vi vidtar åtgärder för att minska smittspridning av coronaviruset. Förköpsbiljett krävs av alla besökare. Läs mer om vad som gäller inför ditt besök

13.5 2015

31 maj: Familjeverkstad – Berättelser om dandyn

Den döende dandyn är en av Nils Dardels mest kända målningar. Den innehåller många olika berättelser, i en och samma bild. Många barn och vuxna har redan betraktat målningen och tolkat den, och vi har en stor samling av olika berättelser som barn berättat om Den döende dandyn efter att ha tittat på den.

Vem var dandyn? Vad är en dandy? Hur tänker du när du tittar på målningen? Vi inspireras av varandras berättelser om och skapar helt nya i Verkstan med hjälp av ord, färger och kollage.

Om Nils Dardel och den moderna tiden

Om Moderna Museet Malmös Familjeverkstäder:
Familjeverkstäderna inträffar sista söndagen i varje månad och vänder sig till alla barn från 3 år och deras familjer. Verkstan är öppen med drop-in kl. 11.15-15.00 vid varje tillfälle. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan. Vuxna betalar ordinarie entréavgift. Fri entré för barn tom 18 år.

Publicerad 13 maj 2015 · Uppdaterad 17 juni 2019

Nyheter