Från en tidigare Familjeverkstad på Moderna Museet Malmö. Fotograf: Karin Granstrand

30.6 2015

26 juli: Familjeverkstad – Din balett

Visste du att Nils Dardel inte bara målade tavlor utan även formgav kostymer och scenografi för Svenska Balettens föreställningar? Dårhuset hette den första balettföreställningen med fantasifulla kostymer som förvandlade balettdanserna till fjärilar, clowner, prinsar och troll.

I Verkstan gör vi vår egen balett och du får bestämma berättelsen, karaktärerna, kostymerna och hur scenen ska se ut! Vi jobbar med många olika material, klipper och klistrar för att skapa din egen balettföreställning i miniatyr.

Om Nils Dardel och den moderna tiden

Om Moderna Museet Malmös Familjeverkstäder:
Familjeverkstäderna inträffar sista söndagen i varje månad och vänder sig till alla barn från 3 år och deras familjer. Verkstan är öppen med drop-in kl. 11.15-15.00 vid varje tillfälle. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan. Vuxna betalar ordinarie entréavgift. Fri entré för barn tom 18 år.

Publicerad 30 juni 2015 · Uppdaterad 17 juni 2019