Museet är tillfälligt stängt med anledning av situationen kring coronaviruset. Vi håller stängt fram till åtminstone 17 november. Läs mer om museets åtgärder och beredskap

11.8 2015

30 augusti: Familjeverkstad

Nils Dardels målningar berättar ofta en hel historia i en och samma bild. De kan visa vad som händer både före och efter, inomhus och utomhus, samtidigt.

Tema: Dardel och måleriets möjligheter

Drop-in kl. 11.15-15.00

Ibland påminner bilderna om serieteckningar och ibland om scener från en dramatisk film. När Dardel jobbade som konstnär var filmmediet nytt, kanske inspirerades han av den rörliga bilden. I verkstan provar vi på att skildra berättelser i måleri på ett sätt som inte kamerans stillbilder kan. Med penna och pensel tecknar vi upp sommarminnen eller fantasier och experimenterar med komposition, perspektiv och bildyta.

Om Nils Dardel och den moderna tiden

Om Moderna Museet Malmös Familjeverkstäder:
Familjeverkstäderna inträffar sista söndagen i varje månad och vänder sig till alla barn från 3 år och deras familjer. Verkstan är öppen med drop-in kl. 11.15-15.00 vid varje tillfälle. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan. Vuxna betalar ordinarie entréavgift. Fri entré för barn tom 18 år.

Publicerad 11 augusti 2015 · Uppdaterad 11 november 2015

Nyheter