Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

8.9 2015

27 september: Familjeverkstad

I den nyöppnade utställningen Objekt och kroppar i vila och rörelse finns många minimalistiska konstverk att upptäcka. Denna söndag fokuserar vi på en serie bilder av konstnären Sol LeWitt.

27 september: Linjer som dansar

Varje bild har en geometrisk form och består helt av raka streck i svart och vitt. Kan du hitta en fyrkant, en trekant eller någon annan form? De raka strecken i bilden går åt olika håll. Inne i formen pekar de uppåt, men runt omkring ligger linjerna ner. Det får linjerna att verka ”dansa” när vi tittar på bilderna. Men hur kan en stilla bild egentligen verka röra på sig? I Verkstan försöker vi ta reda på det genom att jobba med inspiration av Sol LeWitt. Vi ritar geometriska figurer med raka linjer som vi låter gå åt olika håll. Kan du få din teckning att dansa?

Objekt och kroppar i vila och rörelse

Om Moderna Museet Malmös Familjeverkstäder:
Familjeverkstäderna inträffar sista söndagen i varje månad och vänder sig till alla barn från 3 år och deras familjer. Verkstan är öppen med drop-in kl. 11.15-15.00 vid varje tillfälle. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan. Vuxna betalar ordinarie entréavgift. Fri entré för barn tom 18 år.

Publicerad 8 september 2015 · Uppdaterad 22 november 2015