Opuntiakaktus /Shutterstock

28.8 2019

Får vi låna din kaktus?

Har du en 100 cm hög kaktus av arten Opuntia hemma, som du skulle kunna tänka dig att låna ut till en utställning? I så fall vill vi på Moderna Museet Malmö gärna att du hör av dig!

Den 28 september öppnar höstens stora utställning på Moderna Museet Malmö – Sensing Nature from Within. Utställningen presenterar en rad internationellt verksamma konstnärer som på olika sätt utforskar människans komplicerade relation till den övriga naturen.

Till Sensing Nature from Within efterlyser museet nu storskaliga kaktusar. Ett av verken i utställningen kommer att förflytta oss till ett ökenlandskap i södra USA där Opuntiakaktusen är vanligt förekommande, och vi söker därför efter kaktusar från Opuntiasläktet. Det är dessutom viktigt att de är cirka 100 cm höga. Kaktusarna är tänkta att ingå i utställningen från vernissagedagen den 28 september fram till att den avslutas 8 mars nästa år.

Vi lovar att kaktusarna kommer få många fina konstupplevelser under utställningsperioden, och givetvis kommer vi att ta hand om dem på bästa sätt!

Den som har en kaktus som passar in i specifikationerna och kan tänka sig att låna ut sin växt kan höra av sig till: assistent.malmo@modernamuseet.se Eftersom utställningen öppnar 28 september är efterlysningen inte aktuell efter den 23 september

Mer information om Sensing Nature from Within

Publicerad 28 augusti 2019 · Uppdaterad 3 september 2019