Museet är tillfälligt stängt med anledning av coronapandemin. Vi öppnar igen 16 juni 2020. Läs mer om museets åtgärder

Moderna Museet Malmö, 2020 Foto: Helene Toresdotter/Moderna Museet

14.5 2020

Museet öppnar igen den 16 juni

Från och med 16 juni kan du återigen uppleva konsten på plats! Moderna Museet öppnar igen – anpassat till det nya normala. Barnverksamheten flyttar utomhus i sommar, våra guidade visningar är digitala och utställningarna kan besökas utan trängsel. Vi gör ett flertal förändringar för att du ska känna dig trygg under ditt besök.

Med anledning av situationen kring coronaviruset vidtar vi försiktighetsåtgärder för att minska smittspridningen. Vi kommer se till så att ingen trängsel uppstår och uppmana er som besöker oss att hålla ett avstånd av minst 1,5 meter till varandra. Vi reglerar även så att vi inte släpper in för många besökare i museet samtidigt. Se nedan för fler åtgärder som vi genomför.

Utställning

Från 16 juni finns möjligheten att besöka utställningen Hilma af Klint – Konstnär, forskare, medium. Förköpsbiljett krävs för entré till museet, även för barn och andra grupper som går in gratis. Mer information kommer i anslutning till öppningsdatumet.

Guidade visningar och programverksamhet

Alla visningar och all programverksamhet på plats i museet är inställda tillsvidare. Den konstpedagogiska barnverksamheten flyttar utomhus under sommaren.

Vi erbjuder korta filmade visningar i vår serie ”2 minuter om Hilma af Klint”. Ta del av dessa på vår YouTubekanal.

Vårt café Bröd och vänner

Vi halverar antalet sittplatser inomhus och ökar i och med detta avståndet. Vi inför bordsservering och vi öppnar vår fina uteservering. Vi gör detta för att du ska känna trygg med att ta en fika eller lunch i samband med ditt besök. Caféet har också take away-möjligheter.

Vad gör vi på museet för att minska smittspridningen?

Inte för många i museet samtidigt

Baserat på Folkhälsomyndighetens rekommendationer ser vi till att vi inte släpper in för många besökare i museet samtidigt. Ett sätt för oss att säkerställa detta är att vi inför biljettbokning. Förköpsbiljett krävs för entré till museet, även för barn och andra grupper som går in gratis. Utan förköpsbiljett är det inte möjligt att besöka oss.

Gör det lättare att hålla avstånd

Det finns golvmarkeringar för att det ska bli lättare att hålla avstånd i kön till informationsdisken, butik och café. Alla besökare uppmanas hålla 1,5 meters avstånd till varandra.

Inga kontanter

Vi tar inte emot kontanter på museet. Det går bra att betala med kort i butik och café.

Ökad städfrekvens

Vi har ökat städfrekvensen för att säkerställa att du har en ren miljö att vistas i under ditt besök. Vi rengör områden som är extra utsatta och ofta i kontakt med händer (dörrhandtag, kranar, tvålhållare, betalstationer) mer frekvent. Utöver det har vi ställt ut handsprit.

Vad kan du som besökare göra?

• Om du känner dig frisk är du varmt välkommen att besöka museet. Om du känner dig sjuk ber vi dig att stanna hemma tills dess att du är helt frisk.

• Vi ber alla att visa hänsyn mot sina medbesökare och vår personal genom att hålla minst 1,5 meters avstånd till varandra.

• Tvätta händerna ofta och använd gärna handsprit.

Moderna Museet Malmö hemifrån

Om du är sjuk eller av andra anledningar inte kan besöka oss kan du ändå ta del av konsten. Här är några tips som funkar fint hemifrån:

Moderna Museet Malmös YouTubekanal
Moderna Museet-podden
Sök i samlingen – lär dig mer om ditt favoritverk i vår databas

Publicerad 14 maj 2020 · Uppdaterad 26 maj 2020