Vi öppnar snart nytt café. För tillfället kan vi därför endast erbjuda enklare fika.

Målning av man med blått ansikte

Harald Giersing, Självporträtt, 1926 Foto: Prallan Allsten/Moderna Museet

12.4 2021

Två nya utställningar öppnar den 15 maj!

Nu är museet stängt fram till 15 maj, då vi återöppnar med två nya utställningar! Efter att ha visat ”Hilma af Klint – Konstnär, forskare, medium” under ett år, pågår nu ombyggnation och installation av de nya utställningarna.

ZVI GOLDSTEIN – VINDAR FRÅN JERIKO

”Vindar från Jeriko” visar verk av den rumänskfödde konstnären, bosatt och verksam i Jerusalem. Utställningen lyfter fram Zvi Goldsteins unika konstnärliga uttryck som innefattar en mångfald av teoretiska perspektiv, såsom diskussioner kring klimat, botanik, etnografi och eskatologi.

MANNEN MED DET BLÅ ANSIKTET

”Mannen med det blå ansiktet” lyfter fram Moderna Museets rika samling med verk av bland andra Sigrid Hjertén, Vassily Kandinsky och Edward Munch. Med ett experimentellt utforskande av färgens och linjernas möjligheter sökte de medverkande konstnärerna nå fram till en djupare upplevelse av verkligheten.

Läs mer om utställningarna

Publicerad 12 april 2021 · Uppdaterad 26 april 2021

Nyheter