Beate Wassermann, Installationsvy, 2021 Foto: Helene Toresdotter

22.12 2021

Vi anpassar oss till de nya restriktionerna

Från och med torsdag den 23 december gäller nya restriktioner. Vi anpassar verksamheten för att minska smittspridning av coronaviruset. Du är fortfarande varmt välkommen att besöka oss men vi ställer in alla aktiviteter och programpunkter tills vidare för att undvika trängsel. För att du ska känna dig trygg under ditt besök vidtar vi försiktighetsåtgärder och vi ber dig som besökare att hjälpa till.

VAD KAN DU SOM BESÖKARE GÖRA?

Stanna hemma vid minsta symptom

Om du känner dig frisk är du varmt välkommen att besöka museet. Om du känner dig sjuk, även vid små sjukdomssymptom, ber vi dig att stanna hemma till dess att du är helt frisk.

Tvätta händerna ofta

Tänk på god handhygien och tvätta händerna ofta. Det finns handsprit på museet.

VAD GÖR VI PÅ MUSEET FÖR ATT MINIMERA RISK FÖR SMITTSPRIDNING?

Inte för många i museet samtidigt

Baserat på Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer vi inte släppa in för många besökare i museet samtidigt. Vi kommer se till att varje besökare har minst 10 kvm att röra sig på. Viss väntan utanför museet kan förekomma. Följ anvisningar från våra museivärdar.

Inställda visningar och aktiviteter

Alla guidade visningar och all programverksamhet, inklusive jullovsprogrammet, är från och med den 23 december inställda tills vidare.

Vårt café håller stängt

För att minska trängsel håller vårt café stängt tills vidare.

Ökad städfrekvens

Vi har ökat städfrekvensen för att säkerställa att du har en ren miljö att vistas i under ditt besök. Vi rengör områden som är extra utsatta och ofta i kontakt med händer (dörrhandtag, kranar, tvålhållare, betalstationer) mer frekvent. Utöver det har vi ställt ut handsprit.

Detta gäller för utställningarna

”Beate Wassermann – Balansakter”, ”Julia Bondesson – Vagga mina ben” och ”Mannen med det blå ansiktet” håller öppet som vanligt. För att säkerställa 10 kvm per besökare, begränsar vi antalet besökare på museet och i respektive sal. Viss väntan utanför museet kan förekomma om taket för antalet besökare har nåtts. Följ anvisningar från våra museivärdar.

Välkommen!

Publicerad 22 december 2021 · Uppdaterad 22 december 2021