Foto av kvinna i Verkstan

Sommarlov 2022 Foto: Miriam Preis/Moderna Museet

Fred – мир – Peace – سلام

Kreativ verkstad utomhus

21.6 2022 – 23.6 2022

Malmö

Välkommen på sommarlovsverkstad! Kom och arbeta kreativt med oss utanför Moderna Museet. Vi hämtar inspiration från fåglarnas värld och pratar om fred och frihet. Vad vill du skapa? Vingar, näbb, klor, kvitter eller fågelbon? Till din hjälp har du fjädrar, silkespapper, kartong, målarfärg och massa annat material!

Vad betyder fred och frihet? Kan det handla om att inte behöva oroa sig för att något otäckt ska hända? Eller att ha möjlighet att leka med kompisar, äta sig mätt och lära sig saker i skolan? Vad tänker du på när du hör orden fred och frihet? Och vad tror du behövs för att du ska känna dig trygg i ditt liv? Har du funderat över de här sakerna? Om inte, ingen fara, kanske kommer du på något under tiden du skapar! Skriv sedan ner dina tankar på din fågelskapelse och om du vill, låt den dekorera träden utanför museet tillsammans med alla andras! Kanske kan det bli ett gemensamt önsketräd om fred och frihet!?

Fredsduvan

Så långt tillbaka i historien vi kan skåda har fåglar varit populära motiv i konst och i berättelser och ofta symboliserat just fred och frihet. Fredsduvan med en olivkvist i näbben är något många av oss känner igen. Men vad är grejen med fåglarna? Vad tror du det är som gör att de känns så fria?

Är det deras vackra fjäderdräkter och sång som fascinerar? Och att de kan flyga? I alla kulturer och i alla tider har människor följt fåglarna med blicken. Kanske avundats dem deras frihet? Deras möjlighet att med ett slag med vingarna kunna lyfta sig högt över världens elände och sväva på vindarna ut över havet eller öknen, bort över skogarna och bergen. Vart skulle du flyga om du hade vingar? Hur skulle du bo om du var en fågel? Välkommen att utforska allt detta tillsammans med oss under sommarlovsverkstan!