Vi vidtar åtgärder för att minska smittspridning av coronaviruset. Förköpsbiljett krävs av alla besökare. Läs mer om vad som gäller inför ditt besök

Två barn skapar vid bord.

Foto: Sanna Dolck Wall/Moderna Museet

Höstlovsverkstad: Tänk om trädens rötter kunde prata!

Inspireras av Hilma af Klint

27.10 – 30.10 2020

Malmö

En dag kvar

Konstnären Hilma af Klint målade många träd och kallade alla sina trädbilder för “Kunskapens träd”. I Hilmas träd verkar både jorden och himlen få plats och om man tittar noga så hittar man både fåglar, människor, änglar, blommor och snäckor! Vad växer i ditt träd?

Just nu befinner sig alla lövträd i förvandling. Efter att bladen har varit gröna hela sommaren börja de nu skifta färg – grönt blir gult, rött och brunt och till slut faller löven ner till marken, förmultnar och blir återigen en del av jorden. Under vissa träd hittar vi inte bara blad utan även ollon, kastanjer, frukt och nötter.

Träd växer och sträcker sig upp mot himlen. Men de har också rötter som växer neråt, under marken och in i jorden. Kanske kan man säga att trädet är en länk mellan den mörka och osynliga underjorden och himlen som sträcker sig högt över våra huvuden och som verkar fortsätta rakt ut i rymden.

Under höstlovet skapar vi våra alldeles egna träd – träd med hemliga och mystiska krafter. Välkomna!

 

Händelser

Två barn skapar vid bord.
  • Lovprogram
  • Tips

Höstlovsverkstad – Tänk om trädens rötter kunde prata!

På engelska, På svenska

Två barn skapar vid bord.
  • Lovprogram
  • Tips

Höstlovsverkstad – Tänk om trädens rötter kunde prata!

På engelska, På svenska