Group 2

Amalia Årfelt, Spindel, 2007 - grafik/Spindel, 2008 - målning. Foto: Per-Erik Adamsson © Amalia Årfelt

22.4 2010

Konstnärsworkshop 2010

Amalia Årfelt kommer till Verkstan och gör en konstnärsworkshop med oss. Vi kommer att arbeta med insekter av olika slag och använda plast, ståltråd, snöre, gips och lera. Välkomna!

”Jag gör min egen natur, jag gör som jag vill när jag målar.”

Konstnären Amalia Årfelt, född 1969 i Stockholm, är delvis uppvuxen på Gotland. Hon var elev vid Kungliga kosthögskolan 1990-95. Amalia arbetar ofta med djur och växtlighet i måleri, grafik och skulptur. Det kan vara duvor, fiskar, ugglor, hundar, blommor och katter. Djuren är naivistiskt avbildade och har en poetisk stillhet som är slående. Ofta sitter tittar de ut ur bildrummet och möter betraktarens blick. Kanske lyssnar de efter något? Målningarna är färgstarka och kontrastrika och skulpturerna är omsorgsfullt modellerade och sedan gjutna i färgad betong. Verkens titlar är enkla och humoristiska.

Amalia Årfelt har gjort ett antal offentliga skulpturer. Lekskulpturen ”Suggan och kultingarna” finns både på Lill-Skansen och i Hammarby sjöstad. Hennes duk/bordsskulpturer finns att se på Rosendahl trädgård på Djurgården. De är flera svävande picknickbord i vit betong gjorda 2007.

Publicerad 22 april 2010 · Uppdaterad 20 april 2016

Nyheter