Niterói Contemporary Art Museum utanför Rio de Janeiro ritad av arkitekten Oscar Niemeyer.

16.3 2016

Res med Moderna Museets Vänner till São Paolo, Inhotim och Rio de Janeiro

Följ med på Iångresa i september 2016! Intendent Fredrik Liew visar São Paulo-biennalen och vi får bekanta oss med många fantastiska brasilianska konstnärskap samt många internationellt kända konstnärer. Den svenske konstnären Öyvind Fahlström föddes i São Paulo och är en av de konstnärer som lyfts lite extra på biennalen.

Resan tar oss också till Inhotim, belägen i provinsen Minas Gerais. Här samsas Yayoi Kusama, Olafur Eliason, Anish Kapoor och många andra med den tropiska vegetationen i en enorm park, till lika delar ett open air museum som botanisk trädgård.

En av världens främsta moderna arkitekter, Oscar Niemeyer, och hans verk blir en röd tråd genom resan. Vi möter hans svepande linjer i biennalbyggnaden i Sao Paulo, i hans byggnader i Belo Horizonte och i Niterois fantastiska museum för samtidskonst.

Vi avslutar vår resa i städernas stad, Rio de Janeiro, där vi ser mer konst och naturligtvis besöker Corcovado och Sockertoppsberget.

Resan arrangeras i samarbete med Världens Resor och tillsammans med dem har vi plockat ut guldkornen. Du behöver bara haka på!

Datum: 8–18 september 2016

För att följa med på resan måste du vara medlem i Moderna Museets Vänner