Utställningen "Queen Kristina" Photo: Kristinehamns konstmuseum

17.10 2017

Dagsresa Kristinehamns Konstmuseum 3 december 2017

Följ med Moderna Museets vänner och Daniel Birnbaum till Kristinehamns konstmuseum! Vi gör en dagsutflykt och ser utställningen ”QUEEN KRISTINA en totalupplevelse från barock till nutid” på Kristinehamns Konstmuseum. Fatta medlemskortet och följ med!

Drottning Kristina genom samtida ögon

I utställningen ser vi drottning Kristina genom ögonen på ett antal kända samtida konstnärer, modeskapare, formgivare och kulturpersonligheter som på olika sätt fritt kommenterar, gestaltar, fantiserar, filosoferar och experimenterar om och kring drottningen. Du kommer att se, höra, dofta och smaka på Kristina i en utställning där du möter måleri från 1600-tal till idag, gobelänger, antika och samtida skulpturer, nya modekreationer och antika textilier, objekt från vår tid och trettioåriga kriget, accessoarer och vapen och Kristinas egna texter upplästa av några av våra främsta skådespelare. Drottningens mystiska sidor behandlas i ett alkemiskt laboratorium och apotek.

Medverkande

Mamma Andersson, Ann-Sofie Back & Robert Rydberg, Ernst Billgren, Charlotte Birnbaum, Helen Broms Sandberg, Malinda Damgaard, Karl Dunér, Leif Elggren, Lisa Jeannin & Rolf Schuurmans, Knut Knutson, Klara Kristalova, Jonas Liveröd, Tova Mozard, Ylva Ogland, Dan Perrin, Andrea Reschia, Lars Sjöberg, Rolf Stålberg, Per B Sundberg, Pia Wallén, Sven-Olov Wallenstein, Cecilia Ömalm.

Reseprogram 3 december

Kl 9.00 Avresa med abonnerad buss utanför Scandic Continental.På bussen från Stockholm berättar Överintendent Daniel Birnbaum om kommande utställningar på Moderna Museet.
Kl 12.00 Ankomst Kristinehamn med ett snabbt besök vid skulpturen Kvinnohuvud (Tête de femme) av Picasso vid Vänerns strand.
Kl 12.30 Ankomst museet med lunch i museets restaurang Panncentralen, till vänskapspris. Restaurang Panncentralen i regi av Ölme Gästgiveri.Därpå guidning av museichef Andreas Brändström samt författaren Charlotte Birnbaum och konstnären Cecilia Ömalm berättar om sin medverkan i utställningen.
Kl 15.00 Kaffe med kaka
Kl 16.00 Avresa mot Stockholm, ankomst centralstation ca 19.00.

Praktiska detaljer

Du måste vara medlem i Moderna Museets Vänner för att följa med. Bli medlem. Anmäl dig till resan genom att skicka ett mail till mmv@modernamuseet.se och betala in 400 kr på pg 15 30 65-8.

Publicerad 17 oktober 2017 · Uppdaterad 18 januari 2018