Skulpturerna utanför Moderna Museet. Vinter.

Niki de Saint Phalle, Jean Tinguely, Paradiset | Le Paradis fantastique, 1966 © Niki de Saint Phalle och Jean Tinguely. Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet Bildupphovsrätt

14.12 2017

Helgerna på museet

Jullovsprogram och eget skapande i Verkstan, vegetarisk lunch i Restaurangen och konstupplevelser i en manipulerad värld sätter guldkant på mellandagarna. Varför inte följa med på guidad visning eller titta in i vår drop-in verkstad? Välkommen till museet!

Jullov på museet

26–30 december 2017, 2–6 januari 2018

Jullovsprogram: visning och verkstad

Vi ser Öyvind Fahlströms målningar i utställningen Manipulera världen – aktivera Öyvind Fahlström och arbetar med egna rörliga verk i Verkstan. För barn och vuxna tillsammans, från 4 år. Biljetter hämtas från kl 10 samma dag och går inte att förhandsboka.

Drop-in verkstad

Vår drop-in verkstad är öppen för alla hela jullovet! Välkommen att komma förbi och måla och rita kl 12–16. Ingen biljett behövs.

Lovprogram

Barn målar i Verkstan
Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Guidade visningar

En guidad visning är ca 30–45 minuter lång och leds av en guide som leder gruppen genom utställningen och berättar om konstnärerna och konsten. Varje dag ges minst en guidad visning utifrån varierade teman, till exempel Foto och konst, Konstnär och kvinna, Minne och monument och Från dada till pop.

Datum och tider guidade visningar

Restaurangen 26 december–6 januari

Mellan helgdagarna kan du äta och dricka gott till Stockholms bästa utsikt. I museets restaurang är det fokus på det gröna när det dukas upp en buffé med ett stort utbud varma och kalla rätter. Njut av fräscha sallader, rotfrukter och kål. De varma rätterna består av bland annat morotssoppa, svamp- och bönchili, ört- och chilimarinerad svensk gårdskyckling och sotad norsk fjordlax.

Buffé: 165 SEK
Barn mellan 3–12 år äter för 75 SEK.

Restaurangen öppnar en timme efter att museet öppnat och stänger en timme innan museet stänger. Förutom att äta buffé kan du fika saffransbullar och pepparkakor.

Publicerad 14 december 2017 · Uppdaterad 20 december 2017