Apollon

Henri Matisse, Apollon, 1953 © Succession H Matisse / Bildupphovsrätt 2016

28.5 2018

Sommarakademi – dans, konst och lärande 14 juni

Välkommen till Sommarakademin – en mötesplats för dig som är lärare, förskolepersonal, rektor, politiker, danskonstnär, kulturskapare eller forskare. Det blir en heldag för inspiration och erfarenhetsutbyte med workshops, föreläsningar, visningar och föreläsningar.

Vi bjuder in till en Sommarakademi för att manifestera dansens och konstens självklara plats på skolschemat och barns och ungas rätt till kultur, identitetsskapande och lärande. Insikten om elevernas dagliga behov av fysisk aktivitet och medvetenheten om att traditionellt idrottande inte räcker, öppnar dörrarna för dans i skolan.

Under dagen får du uppleva möten mellan dans och konst i föreläsningar, utställningar och dansföreställning. Det finns också möjlighet att själva prova på att dansa och måla och ta del av spännande metoder i den vackra grönskande försommaren på Skeppsholmen.

Mer information, anmälan och program: Dans i skolans webbplats

Publicerad 28 maj 2018 · Uppdaterad 28 maj 2018