Apollon

Henri Matisse, Apollon, 1953 © Succession H Matisse / Bildupphovsrätt 2016

2.5 2019

Sommarakademi 2019 för lärare, politiker och kulturskapare

Välkommen till Sommarakademin – en mötesplats för dig som är lärare, förskolepersonal, rektor, politiker, danskonstnär, kulturskapare eller forskare. 14 juni är du välkommen till en heldag för inspiration och erfarenhetsutbyte med workshops, föreläsningar och visningar.

När regeringen säger ”Mer rörelse i skolan” och Stockholms kommun har projektet ”Spring i benen” säger vi ”Mer dans i skolan!”. Insikten om elevernas behov av fysisk aktivitet dagligen stärks och medvetenheten om att traditionellt idrottande inte räcker öppnar dörrarna för dans i skolan.

Under dagen får du uppleva möten mellan dans och konst i föreläsningar, utställningar och dansföreställning. Det finns också möjlighet att själva prova på att dansa och måla och ta del av spännande metoder i den vackra grönskande försommaren på Skeppsholmen.

Hur kan obligatorisk dansundervisning i skolan gå till? Hur ser barns möte med konsten ut? Kan museet vara ett alternativt klassrum? Hur går dans och språkutveckling till? Hur ser barns kreativitet ut? Vad händer när eleverna dansar?

Mer information, anmälan och program: Dans i skolans webbplats

Publicerad 2 maj 2019 · Uppdaterad 1 oktober 2019