Altarbild, nr 1, grupp X, Altarbilder

Hilma af Klint, Altarbild, nr 1, grupp X, Altarbilder, 1915 © Stiftelsen Hilma af Klints Verk. Foto: Moderna Museet/Albin Dahlström

12.8 2019

Måla ditt universum på Kulturfestivalen 2019

Mellan den 13 och 17 augusti flyttar Verkstan ut på stan. Kom och måla dina egna universum med härliga temperafärger på stora papper. Välkommen!

Hilma af Klint, en konstnär vars målningar ställs ut på moderna Museet sa ”Jag är en atom i universum med oändliga möjligheter”. Hon målade med inspiration från naturen och hade kontakt med den andliga, icke synliga världen. Kom och måla dina egna universum med härliga temperafärger på stora papper. Kulturfestivalens tema i år är nämligen rymden!

Stockholms Kulturfestival

Stockholms Kulturfestival har fri entré, pågår 13–17 augusti och erbjuder något för alla åldrar. Stockholms Kulturfestival är en årligen återkommande kulturfest i Stockholm, som genomförs av Kulturförvaltningen på uppdrag av Stockholms stad. Festivalen innehåller årligen mer än 600 programpunkter och hade cirka 1,1 miljon besök 2018.

Kulturfestivalens webbplats

Publicerad 12 augusti 2019 · Uppdaterad 12 augusti 2019