Museet är tillfälligt stängt med anledning av coronapandemin. Vi öppnar igen 16 juni 2020. Läs mer om museets åtgärder

Moderna Museet i Stockholm.

Moderna Museet i Stockholm. Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

14.5 2020

Museet öppnar igen 16 juni

Från och med 16 juni kan du återigen uppleva konsten på plats! Moderna Museet öppnar igen – anpassat till det nya normala. Barnverksamheten flyttar utomhus, våra guidade visningar är digitala och utställningarna kan besökas utan trängsel. Vi gör ett flertal förändringar för att du ska känna dig trygg under ditt besök.

Med anledning av situationen kring det nya coronaviruset vidtar vi försiktighetsåtgärder för att minska smittspridningen. Vi kommer se till så att ingen trängsel uppstår och uppmana er som besöker oss att hålla ett avstånd av minst 1,5 meter till varandra. Vi reglerar även så att vi inte släpper in för många besökare i museet samtidigt.

Mer om vad vi gör för att minska smittspridning

Utställningar

Från 16 juni finns åter en chans att se utställningen av Walid Raad: Helt ärligt, vädret hjälpte. Utställningen som öppnade 15 februari är förlängd till och med 16 augusti.

Den första postuma utställningen med John Baldessari som skulle ha öppnat 21 mars öppnar nu för första gången 16 juni. Också den utställningen är förlängd och visas till 25 oktober.

Digitala guidade visningar

Alla visningar och programverksamhet på museet är inställda tillsvidare, vi har digitala visningar: Soffvisningar

Barnverksamhet utomhus

Barnverksamheten flyttar utomhus under sommaren. Mer information kommer. Du kan också ta del av våra digitala program för barn: Skapa som

Restaurangens lunch på tallrik istället för buffé

Restaurangen håller öppet. Vi serverar lunch på tallrik istället för buffé. Kaffebaren har öppet med reducerat antal sittplatser.

Ändrade öppettider

Museets öppettider kommer justeras tillfälligt till kl 11–18 varje dag. Stängt måndagar. Museets öppettider

Vad gör vi på museet för att minska smittspridningen?

Inte för många i museet samtidigt

Baserat på folkhälsomyndighetens rekommendationer ser vi till att varje besökare har cirka 10 kvadratmeter att röra sig på och att vi inte släpper in för många besökare i museet samtidigt.

Gör det lättare att hålla avstånd

Det finns golvmarkeringar för att det ska bli lättare att hålla avstånd i kön till informationsdisken, butik, restaurang och café. Alla besökare uppmanas att hålla 1,5 meters avstånd till varandra.

Inga kontanter

Vi tar inte emot kontanter på museet. Det går bra att betala med kort i biljettkassa, butik, restaurang och café.

Ökad städfrekvens

Vi har ökat städfrekvensen för att säkerställa att du har en ren miljö att vistas i under ditt besök. Vi rengör områden som är extra utsatta och ofta i kontakt med händer (dörrhandtag, kranar, tvålhållare, betalstationer) mer frekvent. Utöver det har vi ställt ut handsprit.

Vad kan du som besökare göra?

• Om du känner dig frisk är du varmt välkommen att besöka museet. Om du känner dig sjuk ber vi dig att stanna hemma till dess att du är helt frisk.
  • I övrigt ber vi alla att visa hänsyn mot sina medbesökare genom att hålla minst 1,5 meters avstånd till varandra.
  • Tvätta händerna ofta och använd gärna handsprit.

Moderna Museet hemifrån

Om du är sjuk eller av andra anledningar inte kan besöka oss på Skeppsholmen kan du ändå ta del av konsten. Här är några tips som funkar fint hemifrån:

Soffvisningar – livesända guidade visningar

Moderna Museets Youtube-kanal

Moderna Museet-podden

Sök i samlingen – lär dig mer om ditt favoritverk i vår databas

Publicerad 14 maj 2020 · Uppdaterad 15 maj 2020