Moderna Museet är öppet men ditt museibesök kanske blir lite annorlunda just nu. Vi vidtar åtgärder för att minska smittspridning av coronaviruset. Läs om vad som gäller inför ditt besök

Moderna Museet i Stockholm.

Moderna Museet i Stockholm. Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

15.6 2020

Tänk på detta inför besöket

Nu kan du återigen uppleva konsten på plats! Moderna Museet har anpassat verksamheten till det nya normala. Barnverksamheten flyttar utomhus, våra guidade visningar är digitala och utställningarna kan besökas utan trängsel. Vi gör ett flertal förändringar för att minska smittspridning av coronaviruset så att du ska känna dig trygg under ditt besök.

Med anledning av situationen kring det nya coronaviruset vidtar vi försiktighetsåtgärder för att minska smittspridningen och vi ber dig som besökare att hjälpa till.

Vad kan du som besökare göra?

Stanna hemma om du är sjuk

Om du känner dig frisk är du varmt välkommen att besöka museet. Om du känner dig sjuk ber vi dig att stanna hemma till dess att du är helt frisk.

Håll avstånd

Visa hänsyn till dina medbesökare genom att hålla avstånd till varandra och följa anvisade markeringar vid köbildning.

Tvätta händerna ofta

Tänk på god handhygien och tvätta händerna ofta. Det finns handsprit på flera platser i museerna.

Vad gör vi på museet för att minska smittspridningen?

Inte för många i museet samtidigt

Baserat på folkhälsomyndighetens rekommendationer ser vi till att varje besökare har cirka 10 kvadratmeter att röra sig på och att vi inte släpper in för många besökare i museet samtidigt.

Gör det lättare att hålla avstånd

Det finns golvmarkeringar för att det ska bli lättare att hålla avstånd i kön till informationsdisken, butik, restaurang och café. Alla besökare uppmanas att hålla 1,5 meters avstånd till varandra.

Inga kontanter

Vi tar inte emot kontanter på museet. Det går bra att betala med kort i biljettkassa, butik, restaurang och café.

Ökad städfrekvens

Vi har ökat städfrekvensen för att säkerställa att du har en ren miljö att vistas i under ditt besök. Vi rengör områden som är extra utsatta och ofta i kontakt med händer (dörrhandtag, kranar, tvålhållare, betalstationer) mer frekvent. Utöver det har vi ställt ut handsprit.

Digitala guidade visningar

Alla inomhusvisningar och programverksamhet på Moderna Museet är inställd tillsvidare. Digitala visningar livestreamas varje vecka, de finns även att se i efterhand: Soffvisningar

Barnverksamhet utomhus

Verkstan på Moderna Museet har flyttat sin verksamhet utomhus (när vädret tillåter det). Du hittar digitala program för barn på Moderna Museets YouTube-kanal.

Lunch på tallrik istället för buffé

Restaurangen håller öppet. Vi serverar lunch på tallrik istället för buffé. Kaffebaren har öppet med reducerat antal sittplatser.

Ändrade öppettider

Museets öppettider kommer justeras tillfälligt till kl 11–18 varje dag. Stängt måndagar. Museets öppettider

Publicerad 15 juni 2020 · Uppdaterad 15 juni 2020