Förköpsbiljett krävs till utställningen Giacometti, gäller även barn och övriga med fri entré. Köp/boka biljett

Moderna Museet i Stockholm.

Moderna Museet i Stockholm. Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

5.10 2020

Tänk på detta inför besöket

Upplev konsten på plats! Moderna Museet har anpassat verksamheten för att minska smittspridning av coronaviruset. För att du ska känna dig trygg under ditt besök vidtar vi försiktighetsåtgärder och vi ber dig som besökare att hjälpa till.

Vad kan du som besökare göra?

Stanna hemma om du är sjuk

Om du känner dig frisk är du varmt välkommen att besöka museet. Om du känner dig sjuk ber vi dig att stanna hemma till dess att du är helt frisk.

Håll avstånd

Visa hänsyn till dina medbesökare genom att hålla avstånd till varandra och följa anvisade markeringar vid köbildning.

Tvätta händerna ofta

Tänk på god handhygien och tvätta händerna ofta. Det finns handsprit på flera platser i museerna.

Vad gör vi på museet för att minska smittspridningen?

Inte för många i museet samtidigt

Baserat på folkhälsomyndighetens rekommendationer ser vi till att varje besökare har cirka 10 kvadratmeter att röra sig på och att vi inte släpper in för många besökare i museet samtidigt.

Förköpsbiljett krävs till Giacometti

Förköpsbiljett krävs av alla besökare till utställningen ”Giacometti – Ansikte mot ansikte”, gäller även barn och övriga med fri entré. Detta för att säkerställa att inte för många vistas i höstens stora utställning samtidigt. Förköpsbiljetten gäller till alla utställningar som är öppna den valda dagen. Läs mer: Biljettköp Giacometti

Gör det lättare att hålla avstånd

Det finns golvmarkeringar för att det ska bli lättare att hålla avstånd i kön till informationsdisken, butik, restaurang och café. Alla besökare uppmanas att hålla 1,5 meters avstånd till varandra.

Ökad städfrekvens

Vi har ökat städfrekvensen för att säkerställa att du har en ren miljö att vistas i under ditt besök. Vi rengör områden som är extra utsatta och ofta i kontakt med händer (dörrhandtag, kranar, tvålhållare, betalstationer) mer frekvent. Utöver det har vi ställt ut handsprit.

Barnverksamhet i mindre grupper och på YouTube

Barn är välkomna på visning och verkstad med våra konstpedagoger i liten grupp på söndagar. Vuxna får endast följa med i mån av plats. Du hittar digitala program för barn på Moderna Museets YouTube-kanal.

Lunch på tallrik istället för buffé

I Restaurangen serveras lunch på tallrik istället för buffé. Kaffebaren har öppet med reducerat antal sittplatser.

Publicerad 5 oktober 2020 · Uppdaterad 21 oktober 2020