KÖP BILJETT. Åtgärder för att minska smittspridningen av coronaviruset

Färgglada skulpturer vid gräsmatta och grönskande träd.

Niki de Saint Phalle, Jean Tinguely, Paradiset | Le Paradis fantastique, 1966. Foto: Åsa Lundén / Moderna Museet © Niki de Saint Phalle and Jean Tinguely / Bildupphovsrätt 2019

12.3 2021

Tänk på detta inför besöket

Upplev konsten på plats! Moderna Museet har anpassat verksamheten för att minska smittspridning av coronaviruset. För att du ska känna dig trygg under ditt besök vidtar vi försiktighetsåtgärder och vi ber dig som besökare att hjälpa till.

Köp biljett innan du kommer till museet

Biljett krävs av alla besökare till tillfälliga utställningar. Det gäller även barn och övriga med fri entré. Detta för att säkerställa att inte för många vistas i utställningen samtidigt. Biljetten gäller till alla utställningar som är öppna den valda dagen. Till Moderna Museets samling är det fri entré och du behöver inte boka biljett.

Vad kan du som besökare göra?

Stanna hemma vid minsta symptom

Om du känner dig frisk är du varmt välkommen att besöka museet. Om du känner dig sjuk, även vid små sjukdomssymptom, ber vi dig att stanna hemma till dess att du är helt frisk.

Håll avstånd

Visa hänsyn till dina medbesökare genom att hålla avstånd till varandra och följa anvisade markeringar vid köbildning.

Tvätta händerna ofta

Tänk på god handhygien och tvätta händerna ofta. Det finns handsprit på flera platser i museerna.

Skolklasser måste förboka sitt besök

Moderna Museet välkomnar nu skolklasser att besöka samlingen! Vi tar in en klass i taget och i grupper om max 8 elever med en lärare/vuxen per grupp.
Även om ni kommer på egen hand måste ni förboka ert besöket genom bokningen. Läs mer om vad som gäller för skolan.

Vad gör vi på museet för att minska smittspridningen?

Inte för många i museet samtidigt

Baserat på folkhälsomyndighetens rekommendationer ser vi till att vi inte släpper in för många besökare i museet samtidigt.

Lunch på tallrik istället för buffé

I Restaurangen serveras lunch på tallrik istället för buffé. Kaffebaren är stängd.

Gör det lättare att hålla avstånd

Det finns golvmarkeringar för att det ska bli lättare att hålla avstånd i kön till informationsdisken, butik, restaurang och café. Alla besökare uppmanas att hålla 1,5 meters avstånd till varandra.

För att minimera köbildning tar vi inte emot kontanter och kräver förköpt biljett till tillfälliga utställningar. I Butiken och Restaurangen gäller kortköp för en snabb och smidig hantering.

Ökad städfrekvens

Vi har ökat städfrekvensen för att säkerställa att du har en ren miljö att vistas i under ditt besök. Vi rengör områden som är extra utsatta och ofta i kontakt med händer (dörrhandtag, kranar, tvålhållare, betalstationer) mer frekvent. Utöver det har vi ställt ut handsprit.

Publicerad 12 mars 2021 · Uppdaterad 9 september 2021