Förköpsbiljett krävs till Giacometti. Det är en av åtgärderna vi vidtar för att minska smittspridning av coronaviruset. Läs om vad som gäller inför ditt besök

Färgglada utomhusskulpturer med titeln ”Paradiset”

Niki de Saint Phalle, Jean Tinguely, Paradiset | Le Paradis fantastique, 1966. Foto: Åsa Lundén / Moderna Museet © Niki de Saint Phalle and Jean Tinguely / Bildupphovsrätt 2019

12.3 2021

Tänk på detta inför besöket

Upplev konsten på plats! Moderna Museet har anpassat verksamheten för att minska smittspridning av coronaviruset. För att du ska känna dig trygg under ditt besök vidtar vi försiktighetsåtgärder och vi ber dig som besökare att hjälpa till. Köp din biljett till ”Giacometti – Ansikte mot ansikte” redan nu.

Vad kan du som besökare göra?

Stanna hemma vid minsta symptom

Om du känner dig frisk är du varmt välkommen att besöka museet. Om du känner dig sjuk, även vid små sjukdomssymptom, ber vi dig att stanna hemma till dess att du är helt frisk.

Håll avstånd

Visa hänsyn till dina medbesökare genom att hålla avstånd till varandra och följa anvisade markeringar vid köbildning.

Tvätta händerna ofta

Tänk på god handhygien och tvätta händerna ofta. Det finns handsprit på flera platser i museerna.

Köp biljett innan du kommer till museet

Förköpsbiljett krävs av alla besökare till utställningen ”Giacometti – Ansikte mot ansikte”, gäller även barn och övriga med fri entré. Detta för att säkerställa att inte för många vistas i utställningen samtidigt. Förköpsbiljetten gäller till alla utställningar som är öppna den valda dagen. Läs mer: Biljettköp Giacometti

Vad gör vi på museet för att minska smittspridningen?

Inte för många i museet samtidigt

Baserat på folkhälsomyndighetens rekommendationer ser vi till att varje besökare har minst 10 kvadratmeter att röra sig på och att vi inte släpper in för många besökare i museet samtidigt.

Inga visningar eller program i museet

Alla aktiviteter i museet är inställda. Det gäller även guidade visningar och familjeprogram i verkstan. Du hittar digitala program för barn på Moderna Museets YouTube-kanal och livesända guidade visningar på Moderna Museets Facebooksida.

Inga grupper på egen hand

I nuläget kan vi varken ta emot förbokade grupper, eller grupper som vill komma på egen hand. Det gäller även skolklasser. Läs mer om vad som gäller för skolan: Skola

Lunch på tallrik istället för buffé

I Restaurangen serveras lunch på tallrik istället för buffé. Kaffebaren är stängd.

Gör det lättare att hålla avstånd

Det finns golvmarkeringar för att det ska bli lättare att hålla avstånd i kön till informationsdisken, butik, restaurang och café. Alla besökare uppmanas att hålla 1,5 meters avstånd till varandra.

Ökad städfrekvens

Vi har ökat städfrekvensen för att säkerställa att du har en ren miljö att vistas i under ditt besök. Vi rengör områden som är extra utsatta och ofta i kontakt med händer (dörrhandtag, kranar, tvålhållare, betalstationer) mer frekvent. Utöver det har vi ställt ut handsprit.

Utökade öppettider

På onsdagar och torsdagar förlängs öppettiderna för utställningen ”Giacometti – Ansikte mot ansikte”. Mellan 18 och 20 är endast utställningen och Butiken öppen. Resten av museet inklusive samlingen, övriga utställningar och Restaurangen stänger kl 18.

Tisdag, kl 10–20
Onsdag, kl 10–18, förutom ”Giacometti – Ansikte mot ansikte” som är öppen kl 10–20.
Torsdag kl 10–18, förutom ”Giacometti – Ansikte mot ansikte” som är öppen kl 10–20.
Fredag, kl 10–20
Lördag, kl 10–18
Söndag, kl 10–18
Måndag, stängt

Publicerad 12 mars 2021 · Uppdaterad 24 mars 2021

Nyheter