Färgglada skulpturer vid gräsmatta och grönskande träd.

Niki de Saint Phalle, Jean Tinguely, Paradiset | Le Paradis fantastique, 1966. Foto: Åsa Lundén / Moderna Museet © Niki de Saint Phalle and Jean Tinguely / Bildupphovsrätt 2019

29.5 2021

Känn dig trygg under ditt besök

Upplev konsten på plats! Moderna Museet har anpassat verksamheten för att minska smittspridning av coronaviruset. För att du ska känna dig trygg under ditt besök vidtar vi försiktighetsåtgärder och vi ber dig som besökare att hjälpa till.

Biljett till utställningar

Biljett krävs till tillfälliga utställningar. Biljetten gäller till alla utställningar som är öppna den valda dagen. Till Moderna Museets samling är det fri entré och du behöver ingen biljett.

Vad kan du som besökare göra?

Stanna hemma vid minsta symptom

Om du känner dig frisk är du varmt välkommen att besöka museet. Om du känner dig sjuk, även vid små sjukdomssymptom, ber vi dig att stanna hemma till dess att du är helt frisk.

Tvätta händerna ofta

Tänk på god handhygien och tvätta händerna ofta. Det finns handsprit på flera platser i museerna.

Vad gör vi på museet för att minska smittspridningen?

Lunch på tallrik istället för buffé

I Restaurangen serveras lunch på tallrik istället för buffé.

Ökad städfrekvens

Vi har ökat städfrekvensen för att säkerställa att du har en ren miljö att vistas i under ditt besök. Vi rengör områden som är extra utsatta och ofta i kontakt med händer (dörrhandtag, kranar, tvålhållare, betalstationer) mer frekvent. Utöver det har vi ställt ut handsprit.

Publicerad 29 maj 2021 · Uppdaterad 29 september 2021