Moderna Museet i Stockholm.

Moderna Museet i Stockholm. Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

1.12 2021

Vaccinationsbevis och att besöka museet

Moderna Museet tolkar regeringens nya direktiv gällande möjligheten att använda vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, från och med den 1 december, på samma sätt som vid inledningen av pandemin och före pandemilagen.

Vår tolkning av direktivet innebär att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inte gäller museibesökare i våra lokaler. Du är därför fortfarande välkommen att besöka museet utan att behöva visa upp vaccinationsbevis.

Däremot kommer du, från och med den 1 december, vid särskilda programpunkter eller evenemang, med fler än 100 deltagare, behöva visa upp ett vaccinationsbevis för att kunna delta. Information om när vaccinationsbevis krävs kommer finnas på respektive aktivitets sida, så att du enkelt kan förbereda dig inför ditt besök hos oss.

Vad är ett vaccinationsbevis?

Ett vaccinationsbevis visar att man är vaccinerad mot Covid-19 och utfärdas av E-hälsomyndigheten.

Publicerad 1 december 2021 · Uppdaterad 1 december 2021