Skulpturerna utanför Moderna Museet. Vinter.

Niki de Saint Phalle, Jean Tinguely, Paradiset | Le Paradis fantastique, 1966 © Niki de Saint Phalle och Jean Tinguely. Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet Bildupphovsrätt 2015

21.12 2021

Vi anpassar oss till de nya restriktionerna

Upplev konsten på plats! Vi anpassar verksamheten för att minska smittspridning av coronaviruset. För att du ska känna dig trygg under ditt besök vidtar vi försiktighetsåtgärder och vi ber dig som besökare att hjälpa till.

Vad kan du som besökare göra?

Stanna hemma vid minsta symptom

Om du känner dig frisk är du varmt välkommen att besöka museet. Om du känner dig sjuk, även vid små sjukdomssymptom, ber vi dig att stanna hemma till dess att du är helt frisk.

Tvätta händerna ofta

Tänk på god handhygien och tvätta händerna ofta. Det finns handsprit på flera platser i museerna.

Vad gör vi på museet för att minska smittspridningen?

Inte för många i museet samtidigt

Baserat på folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer vi inte släppa in för många besökare i museet samtidigt. Vi kommer se till att varje besökare har ca 10 kvm att röra sig på.

Inställda visningar och aktiviteter

Alla guidade visningar och all programverksamhet är från och med den 23 december inställda tills vidare.

Lunch på tallrik istället för buffé

I Restaurangen serveras lunch på tallrik istället för buffé.

Gör det lättare att hålla avstånd

Det finns golvmarkeringar för att det ska bli lättare att hålla avstånd i kön till informationsdisken, butik, restaurang och café. Alla besökare uppmanas att hålla 1,5 meters avstånd till varandra.

Ökad städfrekvens

Vi har ökat städfrekvensen för att säkerställa att du har en ren miljö att vistas i under ditt besök. Vi rengör områden som är extra utsatta och ofta i kontakt med händer (dörrhandtag, kranar, tvålhållare, betalstationer) mer frekvent. Utöver det har vi ställt ut handsprit.

Publicerad 21 december 2021 · Uppdaterad 14 januari 2022