Group 2
Guide med publik framför målning under en visning på Moderna Museet.

Guidad visning på Moderna Museet. Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Guidade konstvisningar

11.12 2017 – 31.12 2018

Stockholm

Lär dig mer om konsten! Följ med när en av våra engagerade guider berättar om konsten och konstnärerna.

En guidad visning är ca 30–45 minuter lång och leds av en guide som leder gruppen genom utställningen och berättar om konstnärerna och konstverken. Nästan varje dag kan du följa med en av våra kunniga guider på visning av konsten i museet.

Du behöver inte anmäla dig i förväg. Visningarna är ej avsedda för grupper och antalet deltagare är begränsat. I kalendern hittar du datum, tider och vilken utställning som visas på vilket språk.

Guidade visningar på olika språk

Välkommen på visningar med engagerade och kunniga guider som berättar om konsten och konstnärerna på persiska, arabiska, franska, spanska, engelska, svenska, finska, tyska, kroatiska och serbiska. I kalendern hittar du datum, tider och vilken utställning som visas på vilket språk.

Temavisningar av samlingen

Fördjupa dig i vår stora, rika konstsamling utifrån tre olika teman! Temavisningarna kostar ingenting och du behöver inte anmäla dig i förväg. Alla datum och tider hittar du i kalendern.

Teman 2018

Rörelse i konsten från början av 1900-talet till idag
Collage från 1910-talet till idag
Konstnär och kvinna 1915–2015
Foto och konst: från 1980-tal till idag
Från dada till pop

Mer om temavisningar

Babyvisningar med verkstad

Följ med på babyvisning i lugn takt för vuxna med barn i åldern 0–15 månader. Efter visningen av samlingen eller aktuell utställning, målar vi tillsammans med babyn i Verkstan. Biljetter hämtas i informationsdisken samma dag. Ingen förbokning. I kalendern hittar du datum, tider och vilken utställning som visas på babyvisningen.

Datum babyvisning

Visning för familjen: Välkommen till familjesöndag!

Följ med på visning och verkstad varje söndag för barn tillsammans med vuxna. För barn 2–6 år och 7–14 år. Vi ser aktuell utställning och skapar sedan i Verkstan. Biljetter hämtas i informationsdisken samma dag. I kalendern hittar du datum, tider och vilken utställning som visas på babyvisningen.

Familjevisningar

Syntolkade visningar

Välkommen till en visning där du som har nedsatt syn får möjlighet att känna med händerna på några av skulpturerna. Vi samlas vid informationsdisken på entréplan innan visningen. Visningarna är kostnadsfria och du behöver inte anmäla dig i förväg. Datum, tider och vad som syntolkas hittar du i kalendern. Det går även att boka syntolkade visningar: maila bokningen

Datum syntolkade visningar

Visningar för personer i gruppboende/daglig verksamhet

Tillsammans tittar vi på ett konstverk i utställningen, sedan provar vi på att måla eller skulptera själva i Verkstan. Visning och verkstad tar ca 2 tim, är kostnadsfria och du behöver inte anmäla dig i förväg. I kalendern hittar du datum, tider och vilken utställning som syntolkas eller visas för gruppbostad.

Datum visning gruppbostad

Visningar för personer med demenssjukdom och deras anhöriga

Vi ser aktuell utställning eller några konstverk från samlingen av 1900-talskonst. Efter visningen arbetar vi i Verkstan eller samtalar över en kopp kaffe. Konstpedagogen Jenny Myrsell möter er i foajén vid huvudentrén på plan 4, programmet tar två timmar. Boka plats via telefon 08-5202 36 98 (telefontid måndag och torsdag kl 13–15) eller via e-post: j.myrsell@modernamuseet.se. Vi skickar en bekräftelse till alla som är inbokade på visningarna. Varmt välkomna!

Datum och tider hösten 2017 och våren 2018

Utomhusskulpturer

Gå en visning på egen hand och se våra fantastiska utomhusskulpturer på Skeppsholmen.

Ladda ner en karta över utomhusskulpturerna (pdf)

Boka visning av Einar Hylanders miljöbygge på Narvavägen 29

Besök Einar Hylanders miljöbygge, en lägenhet på Östermalm som förvandlats till ett unikt allkonstverk av konstnären Einar Hylander. Guidad visning ingår i besöket som måste bokas i förväg.

Einar Hylanders miljöbygge

Kalender

  • Guidad visning

Surrealismer

På engelska

  • Guidad visning

Surrealismer

På svenska

  • Guidad visning

Surrealismer

På svenska

Monogram
  • Guidad visning

Moderna Museets samling

På svenska

  • Guidad visning

Surrealismer

På svenska

Monogram
  • Guidad visning

Moderna Museets samling

På engelska

  • Guidad visning

Surrealismer

På engelska

  • Guidad visning

Surrealismer

På svenska

  • Guidad visning

Surrealismer

På svenska

Monogram
  • Guidad visning

Moderna Museets samling

På svenska

Mer om programmet