Group 2
Guide med publik framför målning under en visning på Moderna Museet.

Guidad visning på Moderna Museet. Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Guidade konstvisningar

11.12 2017 – 31.12 2019

Stockholm

Lär dig mer om konsten! Följ med när en av våra engagerade guider berättar om konsten och konstnärerna. Här kan du läsa om alla våra olika typer av visningar.

En guidad visning är ca 30–45 minuter lång och leds av en guide som leder gruppen genom utställningen och berättar om konstnärerna och konstverken. Nästan varje dag kan du följa med en av våra kunniga guider på visning av konsten i museet.

Visningar ges på arabiska, engelska, finska, franska, persiska, spanska eller svenska. De flesta visningar ges på svenska. I kalendern hittar du datum, tider och vilken utställning som visas på vilket språk.

Du behöver inte anmäla dig i förväg. Visningarna är ej avsedda för grupper och antalet deltagare är begränsat.

Temavisningar av samlingen

Fördjupa dig i vår stora, rika konstsamling utifrån olika teman! Temavisningarna kostar ingenting och du behöver inte anmäla dig i förväg. Alla datum och tider hittar du i kalendern.

Ljuset på…

Vi riktar ljuset mot endast en konstnär i denna 20-minuters visning. Varje torsdag kl 17 utforskar vi ett nytt konstnärskap! Vi tittar närmare på konstnärer som Cindy Sherman, Hilma af Klint, Sam Francis, Yayoi Kusama, Henri Matisse eller den japanska Gutaigruppen tillsammans med en av våra kunniga konstpedagoger.

Om din och min samling

Följ med på en 30 minuters exklusiv guidad visning när våra intendenter, curatorer och konservatorer delar med sig av sin expertis och berättar om samlingen ur olika perspektiv. Det svenska folket äger Moderna Museet och tillsammans äger vi också konstverken i museets samling. Därför har vi fri entré till vår samling och många av våra tillfälliga utställningar.

Konstnär och kvinna

Känner du till Judy Chicago? Följ med på denna visning så får du veta mer om henne och konstnärer som Hilma af Klint, Atsuko Tanaka, Lee Lozano och Sturtevant. Visningen lyfter fram konstnärskap som genom konsthistorien inte fått den uppmärksamhet de förtjänar.

Foto och konst

Fotografi har inte alltid visats sida vid sida med måleri, skulptur och teckning. 1998 fick Moderna Museet en ny museibyggnad och sedan dess visas alla konstformer tillsammans. Hur gick det till? Hör om hur fotografiet blev till konst i denna visning av fotobaserad konst av Cindy Sherman, Jeff Wall, Candida Höfer, Annika von Hausswolff med flera.

Vi inleder visningen med att titta på verk av Diane Arbus, en fotograf som haft stor påverkan på samtida konst och fotografi. Diane Arbus skapade under sin relativt korta karriär en djupt personlig porträttstil.

Collage och assemblage

Följ med på visningen och se Henri Matisses stora collage Apollon från 1953, Siri Derkerts collage från 1960-talet som till största delen är gjorda av plast, och Lee Bontecous assemblage av upphittade textila material och metallföremål.

Ordet collage kommer från franskan och betyder uppklistring. Tekniken användes tidigt inom kubism, dadaism och surrealism. Ofta blandas flera tekniker och material. Vi undersöker vad samtida collage och assemblage kan vara idag.

Våra mest älskade och några hatade

Flera verk i samlingen har genom åren varit hårt kritiserade men tillhör nu några av våra mest älskade. Följ med på visningen där du får veta mer om förvärvet av Robert Rauschenbergs konstverk ”Monogram” som väckte starka känslor och snabbt döptes om till ”Geten” i folkmun. Lyssna på historien om hur Niki de Saint Phalles färgglada skulpturer fick flyttas från sin ursprungliga plats vid brofästet på Skeppsholmen till den lummiga kullen längre upp på ön.

Babyvisning med verkstad

Följ med på babyvisning i lugn takt för vuxna med barn i åldern 0–15 månader. Efter visningen av samlingen eller aktuell utställning, målar vi tillsammans med babyn i Verkstan. Antalet platser är begränsat: max 10 vuxna och 10 barn. Biljett till babyvisningarna köper du via Tickster. Biljetten gäller för en vuxen med barn i barnvagn och ger entré till utställningarna på museet. Ingen rabatt för Moderna Museets Vänner eller studenter gäller.

Datum babyvisning

Köp biljett till babyvisning

Visning för familjen: Välkommen till familjesöndag!

Följ med på visning och verkstad varje söndag för barn tillsammans med vuxna. För barn 2–6 år och 7–14 år. Vi ser aktuell utställning och skapar sedan i Verkstan. Biljetter hämtas i informationsdisken samma dag. I kalendern hittar du datum, tider och vilken utställning som visas på babyvisningen.

Familjevisningar

Syntolkad visning

Välkommen till museets visningar där du som har nedsatt syn får en syntolkad museiupplevelse! Visningarna hålls av museets konstpedagoger och tillsammans upplever vi konsten på riktigt nära håll. Varje tillfälle fokuserar på ett utvalt verk eller konstnärskap.

Vi samlas vid informationsdisken på entréplan innan visningen. Visningarna är kostnadsfria och du behöver inte anmäla dig i förväg. Datum, tider och vad som syntolkas hittar du i kalendern. Det går även att boka syntolkade visningar: maila bokningen

Datum syntolkade visningar

Visning för personer i gruppboende/daglig verksamhet

Tillsammans tittar vi på ett konstverk i utställningen, sedan provar vi på att måla eller skulptera själva i Verkstan. Visning och verkstad tar ca 2 tim, är kostnadsfria och du behöver inte anmäla dig i förväg. I kalendern hittar du datum, tider och vilken utställning som syntolkas eller visas för gruppbostad.

Datum visning gruppbostad

Visning för personer med demenssjukdom och deras anhöriga

Vi ser aktuell utställning eller några konstverk från samlingen av 1900-talskonst. Efter visningen arbetar vi i Verkstan eller samtalar över en kopp kaffe. Konstpedagogen Jenny Myrsell möter er i foajén vid huvudentrén på plan 4, programmet tar två timmar. Boka plats via telefon 08-5202 36 98 (telefontid måndag och torsdag kl 13–15) eller via e-post: j.myrsell@modernamuseet.se. Vi skickar en bekräftelse till alla som är inbokade på visningarna. Varmt välkomna!

Datum och tider hösten 2019

Utomhusskulpturer

Gå en visning på egen hand och se våra fantastiska utomhusskulpturer på Skeppsholmen.

Ladda ner en karta över utomhusskulpturerna (pdf)

Boka guidad visning

Det går också att boka en guidad visning för en egen grupp. Det gör du enklast genom formuläret som du hittar här: boka guidad visning

Kalender

Paradiset | Le Paradis fantastique
 • Syntolkad visning

Niki de Saint Phalle och Jean Tinguely: Paradiset

På svenska

Monogram
 • Guidad visning

Moderna Museets samling

På svenska

Monogram
 • Guidad visning

Moderna Museets samling

På engelska

Monogram
 • Guidad visning

Moderna Museets samling

På svenska

 • Guidad visning

Sharon Hayes

På svenska

Monogram
 • Guidad visning

Moderna Museets samling

På svenska

Monogram
 • Guidad visning

Moderna Museets samling

På svenska

Monogram
 • Guidad visning

Moderna Museets samling

På engelska

Arthur Jafa, Monster
 • Guidad visning
 • Tips

Arthur Jafa med Camilla Carlberg

På svenska

Monogram
 • Guidad visning

Moderna Museets samling

På engelska