Vaccinationsbevis: Här kan du läsa mer om vad som gäller på museet.

Ett barn skapar skulptur med ståltråd och lera

Skapa i Giacomettis ateljé! Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Höstlov: Giacometti

27.10 2020 – 31.10 2020

Stockholm

Under höstlovet är alla skollediga barn från 5 år välkomna på lovprogram på museet. Lovprogrammet börjar med en visning av utställningen ”Giacometti – Ansikte mot ansikte”, sedan arbetar vi med lera och gör egna skulpturer i Giacomettis anda.

Visning och verkstad

Vi börjar med en spännande visning för barn av Giacomettis fina och väldigt speciella skulpturer. Sedan får vi själva undersöka hur det känns att arbeta med lera och forma gestalter och figurer som rör sig eller står stilla. Hur ger man en figur en riktning? Välkomna till en fördjupande konstupplevelse på höstlovet!

Skapa i Giacomettis ateljé

I Verkstan har vi skapat en plats som har samma yta som Alberto Giacomettis ateljé och under höstlovet har vi drop-in verkstad där du har chansen att själv få skapa. Till drop-in går ni utan att vara med på visning. Vi arbetar med tekniker som Giacometti utforskade i sitt konstnärskap. Aktiviteterna varierar beroende på dag och tid, dörrarna är öppna för barn och vuxna och inga förkunskaper behövs. Ingen föranmälan. Välkommen!

Läs om utställningen: Giacometti – Ansikte mot ansikte

Bronsskulptur av Alberto Giacometti
Alberto Giacometti, Huvud med stor näsa, 1958. Collection Fondation Giacometti, Paris © Estate of Alberto Giacometti / Bildupphovsrätt 2020
Bronsskulptur av Alberto Giacometti
Alberto Giacometti, Quatre femmes sur socle/Fyra kvinnor på sockel, 1950. Collection Fondation Giacometti, Paris © Estate of Alberto Giacometti / Bildupphovsrätt 2020