Leriga barnhänder

Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Jullov: Mud Muses

26.12 2019 – 5.1 2020

Stockholm

Under jullovet är alla skollediga barn från 4 år välkomna på lovprogram och drop-in verkstad. Lovprogrammet börjar med en familjevisning av utställningen ”Mud Muses”, sedan skapar vi med lera inne i utställningen.

I utställningen ”Mud Muses” står en stor ler-pöl, eller kanske ler-pool som heter ”Lermusan” och är ett konstverk av Robert Rauschenberg. ”Lermusan” sjuder och kokar, ploppar och bubblar på ett sätt som väcker fantasin hos både små och stora. Det är ett av museets mest ovanliga konstverk, och det verk som kommer att vara i fokus under jullovsprogrammet. Robert Rauschenberg gjorde ”Lermusan” 1968–1971.

Lovprogrammet börjar med en familjevisning av ”Mud Muses” sedan provar vi själva att skapa med lera direkt på golvet inne i utställningen. ”Lermusans” visuella slagkraft öppnar dörrar till en mängd kreativa rum och bjuder in till ett skapande som är lika formbart som lera.

Läs om utställningen: Mud Muses

Måla fritt i drop-in verkstan

Under jullovet har vi också drop-in verkstad där ni kan måla och rita. Till drop-in går ni utan att vara med på visning och vi använder oss av enklare tekniker och material såsom färg och kritor.

Bilder

Robert Rauschenberg, Mud Muse (Lermusan), 1968–1971 Foto: Prallan Allsten/Moderna Museet © Robert Rauschenberg / Untitled Press, Inc. / Bildupphovsrätt 2018
Suzanne Treister, Rosalind Brodsky's Electronic Time Travelling Costume to go to London in the 1960s, 1997 Courtesy the artist, Annely Juda Fine Art, London and P.P.O.W., New York © Suzanne Treister. Foto: Johannes Schwartz