Gudie framför målning.

Mark Bengtsson ger en visning av Lena Cronqvists målning ”Madonnan” från 1969. Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Soff­visningar

Livesänd guidad visning

Stockholm

Följ med på en guidad visning hemifrån soffan! Slå dig ner på valfri plats, ställ dina frågor om konsten när museets personal och guider visar valda verk. Chatta och upptäck museets rika samling tillsammans med likasinnade. Soffvisningarna sänds live på Moderna Museets Facebook.

Höjdpunkter

Pernilla Stalfelt om Joan Miró

Pernilla Stalfelt, konstpedagog och författare, berättar om Joan Miró och verket La Figure Rouge från 1927 i Moderna Museet samling. (Det är en inspelad livesändning från museets Facebook.)

Ulf Eriksson om Jasper Johns

Ulf Eriksson, intendent, berättar om verket ”Slow Field” från 1962 av Jasper Johns, ur Moderna Museets samling. (Det är en inspelad livesändning från museets Facebook.)

Hur ser jag livesändningarna?

Du kan titta på de livesända soffvisningarna på Moderna Museet Facebook. Ställ gärna frågor till visaren under sändningen. Det gör du genom att skriva din fråga i kommentarsfältet som visas. Du behöver ha ett Facebook-konto för att titta.

Så här hittar du livesändningen på Facebook

Livesändningen startar ett par minuter innan avsatt tid. Du hittar den i evenemanget för vald soffvisning och under ”inlägg” eller ”posts” på Moderna Museets Facebook-sida. Om det inte finns någon sändning där betyder det att den inte börjat ännu.

Har du missat någon visning?

Du hittar alla tidigare livesändningar under fliken ”Videor” på Facebook samt på Moderna Museet YouTube.