För skolan

Välkommen till Moderna Museet med din skolklass! Boka ett besök med en av våra kunniga konstpedagoger eller kom på egen hand. Som lärare kan du förbereda dig inför besöket genom att delta i lärarkvällen 4 februari.

Kontakta bokningen och berätta när ni vill komma så att ert besök inte krockar med förbokade visningar: maila bokningen.

Fri entré för:

  • Lärarledda förskole- och skolklasser med elever till och med 18 år
  • Medföljande lärare, pedagoger och assistenter
  • SFI-klasser

Boka guidad visning, verkstad eller workshop

För gymnasiet och åk 7–9 har vi workshops med flera spännande teman att välja på och för förskolan och åk 0–6 erbjuder vi visning och verkstad med olika teman. Här hittar du priser, kontaktuppgifter och bokar visningar: boka guidad visning

Mer information till dig som vill besöka utställningen med skolan: Skola

Boka lärarkväll

Lärarkväll den 4 februari kl 17 – 19

Moderna Museets samling har hängts om under 2019 och nu finns nya berättelser om den moderna och samtida konsten att utforska. Lärare i alla ämnen och på alla stadier är varmt välkomna till en inspirerande lärarkväll, där vi möter både nya verk och gamla bekanta.

Program

Kl 17 Verkstan, plan 2
Smörgås och juice serveras

Kl 17.30 Auditoriet, plan 2
Intendent Matilda Olof-Ors, projektledare för samlingsomhängningen, presenterar tankarna bakom den nya hängningen och berättar om några av de olika teman som finns att ta del av.

Kl 18.15 Samlingen, plan 4
Vi går upp i samlingen och ser och samtalar om konsten tillsammans.

Kl 19.30 Lärarkvällen avslutas.

Anmälan

Begränsat antal platser. Kostnadsfritt. Vi bekräftar inte anmälan men meddelar om lärarkvällen är fulltecknad.

Om du får förhinder vänligen meddela oss snarast på lararbokning@modernamuseet.se. Ej avanmäld plats debiteras med 300 kr.

Specialkost och matallergier meddelas med ett mail till lararbokning@modernamuseet.se. Uppge ditt namn och telefonnummer.

Namn

Skola

Telefon

E-post

Faktureringsadress

 Jag godkänner att mina uppgifter hanteras av Moderna Museet

Hantering av personuppgifter

När du anmäler dig till en lärarkväll hos oss behöver du lämna personuppgifter (till exempel namn och e-postadress). Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter: Moderna Museets integritetspolicy

Mer om utställningen