Group 2

Gilbert & George, HOPE, 1984 © Gilbert & George

För skolan

Välkommen till utställningen med din skolklass! Boka ett besök med en av våra kunniga konstpedagoger eller kom på egen hand. Som lärare kan du förbereda dig inför besöket genom att delta i lärarkvällen 7 mars, då du får se utställningen.

Besök med skolan

Välkommen till utställningen med skolan! Kontakta bokningen och berätta när ni vill komma så att ert besök inte krockar med förbokade visningar: maila bokningen.

Fri entré för:

  • Lärarledda förskole- och skolklasser med elever till och med 18 år
  • Medföljande lärare, pedagoger och assistenter
  • SFI-klasser

Boka guidad visning, verkstad eller workshop

För gymnasiet och åk 7–9 har vi workshops med flera spännande teman att välja på och för förskolan och åk 0–6 erbjuder vi visning och verkstad med olika teman. Här hittar du priser, kontaktuppgifter och bokar visningar: boka guidad visning

Lärarhandledning till Gilbert & George

Vi har lärarhandledning som ni kan jobba med före och efter besöket. Ladda ner lärarhandledningen här: Lärarhandledning Gilbert & George (pdf)

Mer information till dig som vill besöka utställningen med skolan: Skola

Boka lärarkväll

Fullbokad

7 mars 2019 kl 17.30–19.45 välkomnas lärare i alla ämnen och på alla stadier till en lärarkväll om utställningen Gilbert & George: The Great Exhibition.

Två individer – ett konstnärskap. I över fem decennier har Gilbert & George skapat verk. Bilderna är visuella kärleksbrev från dem till oss.

De skildrar samtiden och platsen där de bor i London. De säger att sex, etnicitet, hudfärg och religion kan ta livet av människor. Kom och möt en färgstark och tankeväckande utställning.

Under kvällen presenterar Ulf Eriksson, intendent, utställningen. Du som lärare får träffa museets konstpedagoger och vi bjuder på smörgås och dryck. Självklart finns det också tid att se utställningarna!

Program 7 mars 2019

Kl 17.30 Utanför Aula ArkDes (Arkitektur- och designcentrum), plan 4
Smörgås och dryck serveras.

Kl 18.00 Aula ArkDes, plan 4
Ulf Eriksson, intendent, presenterar utställningen.

Kl 18.45 Moderna Museet, plan 4
Vi ser utställningarna och får möjlighet att samtala med museets konstpedagoger.

Kl 19.45 Vi säger adjö och på återseende.

Anmälan

Lärarkvällen är fullbokad. Om du får förhinder vänligen meddela oss snarast på lararbokning@modernamuseet.se. Ej avanmäld plats debiteras med 300 kr.

Specialkost och matallergier meddelas med ett mail till lararbokning@modernamuseet.se. Uppge ditt namn och telefonnummer.

Hantering av personuppgifter

När du anmäler dig till en lärarkväll hos oss behöver du lämna personuppgifter (till exempel namn och e-postadress). Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter: Moderna Museets integritetspolicy

Mer om utställningen