Group 2

“Reclaiming the useful- from Modernism to Self-built settlements in Latin America” Konsthall C, Stockholm

Konstnärssamtal KHM x MMM

16.5 – 24.5 2017

Malmö

Konsthögskolan i Malmös föreläsningskommitté och Moderna Museet Malmö bjuder in till en gemensam serie öppna föreläsningar och konstnärssamtal. Vi kommer att presentera ett brett program av internationellt verksamma konstnärer i ett urval grundat i våra gemensamma intressen och skilda utgångspunkter.

Vi hoppas på detta sätt bidra till konstscenen i Öresund med nya perspektiv och möjligheter till fördjupning. Genom samarbetet får vi möjligheter att expandera vårt program, att tillsammans bli större än summan av våra delar.

Projektet KHMxMMM, som initierades i januari 2015, syftar till att arrangera föreläsningar med jämna intervaller. Programmet kommer att utvecklas kontinuerligt och de inbjudna talarna presenteras efterhand.

Varmt välkommen!

Kommande konstnärssamtal:

24 maj 2017 kl 16, Moderna Museet Malmö: Robel Temesgen
Iaspis-stipendiaten Robel Temesgen (f. 1987, Etiopien) avlade masterexamen i samtidskonst 2015 vid Tromsø Academy of Contemporary Art and Creative Writing, Universitetet i Tromsø, Norge och kandidatexamen i måleri 2010 vid ASFAD, Addis Ababa University, Etiopien. Hans praktik är inriktad på måleri och sträcker sig över performance, installation, video och samarbetsprojekt. Sedan 2010 är Temesgen
lektor vid institutionen för måleri på Alle School of Fine Arts and Design, Addis Ababa University. Hans arbeten har ställts ut i Etiopien och internationellt.

Händelser

  • Konstnärssamtal
  • Tips

Robel Temesgen

Engelska