KHMxMMM Foto: Andreas Nilsson/Moderna Museet

Föreläsningsserie

20.9 2018 – 7.11 2019

Malmö

KHM x MMM är en föreläsningsserie som görs i samarbete mellan Konsthögskolan i Malmö och Moderna Museet Malmö.

Inom ramen för KHM x MMM presenteras ett brett föreläsningsprogram med internationellt verksamma konstnärer, teoretiker, skribenter och curatorer som knyter an till aktuella tematiker och utställningar. Föreläsningarna är öppna för allmänheten, och programmet och de inbjudna talarna presenteras kontinuerligt.

Fri entré!

Rachel Reupke, Letter of Complaint, HD video, 2015

Kommande program

17 oktober kl 16: Rachel Reupke

Rachel Reupke arbetar framförallt med rörlig bild där hon utforskar mellanmänskliga relationer. Från verket ”Letter of Complaint” som berör det formella uttrycket för ett klagomål, till dejtingupplevelser i ”Wine & Spirits”, eller komplexiteten i kollektivboende i ”10 Seconds of Greater”. Videoverken belyser Rachel Reupkes mångåriga fascination för estetiska och politiska risker i känslor som frustration, irritation och förlamning. Genom massproducerade bilder belyses vardagliga relationer och sociala situationer, ofta i en serie anti-berättelser där makt och samtycke är centrala motiv.

Reupke studerade konst vid Nottingham Trent University i England. Separatutställningar inkluderar Kennington Shaft, TG, Nottingham (2019), Lean in, Künstlerhaus Stuttgart, Letter of Complaint, Cubitt Gallery, London och Tyneside Cinema, Newcastle (alla 2015) och Wine & Spirits, Cell Project Space, London (2014). Ett urval av senare grupputställningar är Distress over Parliament, Flat Time House hosted by lítost, Friend of a Friend, Prague; Faux Amis, Simon Lee Gallery, London; Art Post-Internet, Ullens Center for Contemporary Art, Beijing och screenings på Museum of Modern Art, Vienna; Wattis Institute, San Francisco; Tate Britain, London; och Museum of Modern Art, Warsaw.

7 november kl 16: Janice Kerbel

Mer information kommer.