Förköpsbiljett krävs för att se Hilma af Klint – Konstnär, forskare, medium. Det är en av åtgärderna vi vidtar för att minska smittspridning av coronaviruset. Läs om vad som gäller inför ditt besök.

Foto: Åke E:son Lindman

KHMxMMM

Föreläsningsserie

Malmö

KHMxMMM är en föreläsningsserie som görs i samarbete mellan Konsthögskolan i Malmö och Moderna Museet Malmö.

Inom ramen för KHMxMMM presenteras ett brett föreläsningsprogram med internationellt verksamma konstnärer, teoretiker, skribenter och curatorer som knyter an till aktuella tematiker och utställningar. Föreläsningarna är öppna för allmänheten, och programmet och de inbjudna talarna presenteras kontinuerligt.
Fri entré!

Kommande program

Man stående framför flod och byggnader
Victor Wang, 2020 Foto: An Yan

13 april: Digital föreläsning med Victor Wang (王宗孚) – Why (Art)History Is a Western Invention: An Introduction to Self-Writing

Victor Wang (王宗孚) är för närvarande konstnärlig chef och chefscurator för M WOODS-museerna i Peking. Han var redaktör för publikationen “Performance Histories from East Asia 1960–90s”, curator för Frieze Live för Frieze Art Fair London (2020), och grundare av ”Institute of Asian Performance Art”. Innan detta curaterade Wang utställningar på både kommersiella och icke-kommersiella institutioner, så som Lisson Gallery, London, Nationalgalerie, Berlin, Wifredo Lam Contemporary Art Center, Havanna, Sadie Coles HQ, London och K11 Art Foundation, Shanghai.

Han curaterade de första storskaliga museiutställningarna i Kina med Ryuichi Sakamoto; Giorgio Morandi; Richard Tuttle; och de första institutionella separatutställningarna i Kina med Haroon Mirza, Katja Novitskova, Jac Leirner och Neïl Beloufa. Wang har skrivit för tidskrifter som Artforum och Art Review. 2016 tilldelades han AICA Incentive Prize for Young Critics av International Association of Art Critics.

Mer info om föreläsningen publiceras inom kort.

Händelser

Man stående framför flod och byggnader