Museet är tillfälligt stängt med anledning av situationen kring det nya coronaviruset. Vi håller stängt fram till åtminstone den 14 april. Läs mer om museets åtgärder och beredskap

Stillbild från Urolige hjerte, 2018. Kirsten Astrup och Maria Bordorff. Foto: Mads Hoppe

KHM x MMM

Föreläsningsserie

13.1 2015 – 28.5 2020

Malmö

KHM x MMM är en föreläsningsserie som görs i samarbete mellan Konsthögskolan i Malmö och Moderna Museet Malmö.

Inom ramen för KHM x MMM presenteras ett brett föreläsningsprogram med internationellt verksamma konstnärer, teoretiker, skribenter och curatorer som knyter an till aktuella tematiker och utställningar. Föreläsningarna är öppna för allmänheten, och programmet och de inbjudna talarna presenteras kontinuerligt.
Fri entré!

Kirsten Astrup & Maria Bordorff. Film screening + föreläsning
Obs! Datum kommer

Kirsten Astrup och Maria Bordorff kommer i sin föreläsning diskutera sina filmverk Faithful and Diligent och Quivery Heart. Med inspiration och element från kabarén, så som politisk satir, musik och karikatyrer, belyser de ett välfärdssamhälle i förändring, där kollektiva värderingar är på tillbakagång för mer individualistiska världsbilder.

Faithful and Diligent tar plats i en före detta central postbyggnad i Köpenhamn som håller på att förvandlas till ett lyxhotell. Filmen Quivery Heart utspelas i ett par gamla tågvagnar där en ensemble bestående av professionella skådespelare, dragaktörer, järnvägsanställda samt konstnärernas vänner spelar värdar och passagerare på väg mot urspårning. Båda filmerna belyser infrastrukturen och institutionernas förfall i välfärdsstaten i alltmer post-politiska tider.

Astrup och Bordorff arbetar för närvarande med en tredje film, och de kommer i föreläsningen dela med sig av sin senaste research kring välfärdsstatens digitalisering, och hur själva demokratin kan vara i fara. Föreläsningen inleds med en visning av Quivery Heart (2018).

Kirsten Astrup (f. 1983) & Maria Bordorff (f. 1988) arbetar sedan 2018 som en duo och de har sina examina från Royal Danish Academy of Fine Arts och Köpenhamns universitet. De arbetar med film och performance och deras senaste filmverk är Summer Night by the Beach (2019). Deras verk har visats på flera museiinstitutioner, däribland Museum of Contemporary Art, Munch Museum, ARKEN och Holstebro Art Museum. Tillsammans har de mottagit flera priser, bland annat Remmen Foundation Art Prize, och utmärkelser från Aage och Yelva Nimbs Foundation. För Quivery Heart mottog konstnärerna 2019 Franciska Clausen medaljen.

Vårens program:

Kirsten Astrup & Maria Bordorff (obs! vi återkommer med datum)
28 maj: Lea Porsager