Pressrum

Här finner du pressmeddelanden, pressbilder och kontaktuppgifter till pressavdelningen. Som journalist är du varmt välkommen att besöka Moderna Museet både i Stockholm och Malmö!

Aktuella Presshändelser

Sara Sejin Chang (Sara van der Heide) – Four Months, Four Million Light Years

NAN GOLDIN "THIS WILL NOT END WELL"
Stockholm

Korakrit Arunanondchai, From dying to living
Stockholm

Betingad rörelse – Verk ur Moderna Museets samling

Elisabeth Millqvist ny chef för Moderna Museet Malmö

Pressmeddelanden

Läs aktuella och tidigare pressmeddelanden.

Som journalist är du välkommen att anmäla dig till Moderna Museets utskick av pressmeddelanden. Du anmäler dig genom att skapa ett presskonto.

Pressbilder

Aktuella och kommande utställningar

Ladda ner högupplösta pressbilder för aktuella och kommande utställningar: pressbilder. Pressbilderna tillhandahålls endast inför och under utställningsperioden. För att få åtkomst till bilder för presspublicering behöver du skapa ett presskonto.

Bilder från samlingen och tidigare utställningar

Om du vill publicera bilder på verk ur Moderna Museets samling eller från tidigare utställningar kan de skickas mot en avgift, kontakta Bildbyrån.

Upphovsrättslagen

Bilder på konstverk skyddas av upphovsrättslagen (SFS 1960:729) och får användas endast i nyhetsrapporterande eller konstkritiskt syfte. Bilderna får inte beskäras eller på annat sätt förvanskas, varken i tryck eller webbpublicering. Bildtext och information om copyright måste alltid anges. Mer om upphovsrätt: Bildupphovsrätt i Sverige.

Pressbiljetter & ackreditering

Som journalist är du varmt välkommen att besöka Moderna Museet både i Stockholm och Malmö. Visa din presslegitimation i entrékassan i Stockholm så förser personalen dig med pressinformation om aktuella utställningar. Om du inte har presslegitimation kontaktar du press@modernamuseet.se för ackreditering.

Har du frågor, kontakta: press@modernamuseet.se

Filma och fotografera

All filmning eller fotografering i redaktionellt syfte i Moderna Museet sker efter överenskommelse. Kontakta pressavdelningen.

För filmning/fotografering i kommersiellt syfte, kontakta Mats Björndal.

Publicerad 23 oktober 2015 · Uppdaterad 2 november 2022