En uppenbarelse som måste höras

Malmö

21 SEPTEMBER 2014 KL. 15–18

På söndagen 21 september, en vecka efter det svenska riksdagsvalet, bjuder konstnärerna EvaMarie Lindahl och Lisa Nyberg in till En uppenbarelse som måste höras. Det är ett samtal mellan politiska aktivister, organisationer och publiken om vilka frågor och fakta som desperat behöver synliggöras i samhället. Under eftermiddagen presenteras konstnärliga projekt som gör verklighet av kollektiva erfarenheter, skapar rörelser och mötesplatser och ställer politiken på scen. Allt under parollen att konsten har makt att förändra världen.

Presentationer av bland andra Liz Fekete från Institute of Race Relations i London, Joachim Hamou om Trampolinhuset i Köpenhamn, Rani Nair om kabarén EuropaEuropa och Kakan Hermansson om utställningen Jag ska begrava dig.

Konsten har makten att skala av, att bryta in djupt under ytan eller koncentrera genom det abstrakta. Den kan utmana strukturellt våld och likgiltighet. För konst återger inte det synliga, utan konst synliggör”.

Liz Fekete

En uppenbarelse som måste höras

Lastkajen, Moderna Museet Malmö

Fri entré

http://www.irr.org.uk/
http://trampolinehouse.dk/
http://www.europaeuropa.nu/
http://www.konstmuseetinorr.se/Kakan-HermanssonJAG-SKA-BEGRAVA-DIG

En uppenbarelse som måste höras är ett samarbete mellan EvaMarie Lindahl och Lisa Nyberg, Moderna Museet Malmö och ABF Malmö.