Två flickor som fikar.

Fikapå Moderna Museet Malmö. Foto: Sanna Dolck Wall/Moderna Museet

Vårt café

Moderna caféet serverar smarriga bakverk, lokalt producerade drycker, lättare maträtter med fina råvaror, och såklart riktigt gott kaffe. Samma öppettider som museet. Välkommen!

Att fika och äta och dricka något gott i samband med museibesöket är ju oslagbart! Slå dig ner i vårt orangedroppande café för att  diskutera och smälta konstupplevelsen tillsammans. Vi erbjuder en god kopp kaffe, ett stort sortiment av fantastiska bakverk, en mättande räksmörgås eller varför inte lyxa till det med ett glas bubbel! Vi har såklart alltid veganska och glutenfria alternativ på menyn.

Hos oss kan du alltid räkna med noga utvalda råvaror och närodlade primörer, och välja bland ett stort sortiment av lokala produkter. Vårt kaffe är färskrostat hos Lilla Kafferosteriet i Kirseberg, vårt öl är bryggt 1 km bort hos Hyllie Bryggeri och i kylarna hittar du dryck från Malmöbaserade Simply och Solsken.

Planerar ni en fika i samband med en privat visning eller kanske en lyxlunch med hela gänget? Förbeställ mat, fika och dryck via mail för sällskap om minst 4 personer och få 10% rabatt!

Kontakt:

Gustafsson Gastronomi & Konsult AB

mail: Hej@matverkstaden.se

Du kan följa oss i sociala medier på @modernacafeet

Moderna Caféet drivs i regi av kocken Tomas Gustafsson, som även driver Matverkstaden i Lokstallarna i Malmö och Torups Slottscafé.

Meny

(med reservation för ändringar)

Räksmörgås 139 kr

Ostpaj med större sidosallad 85 kr

Flatbread med vitlök och färska primörer 95 kr

Veckans Soppa (inkl. bröd) 85 kr

Ostmacka 35 kr

Pannkakor med sylt och grädde 35 kr

Drycker

Kaffe med påtår 35 kr

Thé 30 kr

Varm choklad 40 kr

Foto av tre personer bakom cafédisk
Moderna caféet, 2022 Foto: L. Sestrajcic/Moderna Museet

Publicerad 17 juni 2015 · Uppdaterad 8 november 2022