© Conceptual Art Centre Bukovje/Landskrona

Ert hus är fult – CAC Bukovje/Landskrona och den radikala periferin

Föreläsning och release av boken Conceptual Art Book

16.11 2017

Malmö

Presentation av institutionen Conceptual Art Centre Bukovje/Landskrona, som drivs av de Landskronabaserade konstnärerna Nina Slejko Blom och Conny Blom, och release av boken som de nu ger ut med stöd av konstnären Joseph Kosuth.

Vid sidan av sina egna konstnärliga praktiker driver Nina Slejko Blom och Conny Blom Conceptual Art Centre bukovje/Landskrona, en konstinstitution som de initierade i en Slovensk bergsby 2010, för att sedan flytta med sig till sin lägenhet i Landskrona.

Helt utan budget arbetar de med ambitionen att visa relevant samtidskonst på platser där konst sällan visas. Men de har under åren även arrangerat utställningar och evenemang i exempelvis Berlin och Ljubljana. Konsekvent har Nina och Conny visat en blandning av yngre, mindre etablerade konstnärer och internationellt etablerade namn och de har exempelvis gjort separatutställningar med Gillian Wearing, Jonathan Meese och John Baldessari.

Efter en donation från den amerikanske konceptkonstnären Joseph Kosuth har Nina och Conny nu producerat en bok – CAB (Conceptual Art Book). Boken, som antingen kan ses som en utställning i bokform eller en antologi, innehåller texter och bidrag från exempelvis Hito Steyerl, Martha Rosler, Roni Horn, Jeremy Deller, Felix Gmelin, med flera. Boken är inte till salu utan är ett non-profit projekt rakt igenom och därför gratis. Under kvällen blir det även uppläsning med Bengt Adlers.

Tack till Joseph Kosuth och Landskrona Stad.