BEGRÄNSAT ANTAL PLATSER. Vi har fri entré men för att säkra din plats, eller undvika väntan, rekommenderar vi förbokning av biljett – boka din biljett här.

Kvällsexteriör av Moderna museet Malmö.

Foto: Linnea Svensson Arbab/Moderna Museet

Gallerihelgen på Moderna Museet

Upplev Malmös konstliv

24.9 – 26.9 2021

Malmö

Gallerinatten är en årlig konstfest som ger dig chansen att upptäcka Malmös rika konstscen – från konstinstitutioner till gallerier och tillfälliga initiativ. För att undvika trängsel har Gallerinatten i år förvandlats till en Gallerihelg.

Gallerinatten har på grund av rådande omständigheter en lite annorlunda form i år. På Moderna Museet Malmö har vi extraöppet på fredagen, den 24 september till kl 22. Vi öppnar en ny utställning; Beate Wassermann – Balansakter och vi visar sista helgen utställningen John Zurier – Åter fjärran.

Curatorvisning

Lördagen bjuder på curatorvisning av Beate Wassermanns utställning av Iris Müller Westermann, museichef på Moderna Museet Malmö. Obs! Förbokning av biljett till utställningen krävs, boka på vår webb. Dessutom krävs separat biljett för att delta i visningen. Visningsbiljetten hämtas ut samma dag i kassan. Begränsat antal platser. Fri entré.

Måleriworkshop

Det blir också Verkstad för hela familjen på lördagen kl 14.30 – 16 ”Gult+blått=grönt! Eller?”. Måleri för barn mellan 2 – 4 år i vuxens sällskap. Vi använder fingerfärger, penslar och staffli. Fokus på barnens utforskande av färg och vad som händer när man blandar färger. Vi börjar i John Zuriers utställning Åter fjärran, tittar och pratar tillsammans om några verk och går sen in i Verkstan. Obs! Begränsat antal platser. Föranmälan senast 24 september till assistent.malmo@modernamuseet.se. Föranmälan gäller endast workshopen. Vill ni se utställningarna krävs förbokad biljett. Boka på vår webb. Fri entré.

Vi fortsätter på söndagen!

Välkommen att delta i Öppen Verkstad kl 11.15 – 15. Verkstad för alla åldrar med utgångspunkt i Beate Wassermanns utställning Balansakter. Obs! Förbokning av biljett till utställningarna krävs, boka på vår webb. Drop in i mån av plats. Fri entré.

På Öppen verkstad under gallerihelgen skapar vi museets mest färgglada fönster. Med utgångspunkt i Beate Wassermanns utställning inspireras vi av hur hon arbetade med ljus, mörker, färg och former. Förutom att experimentera med ljus och mörker genom att måla stort och litet på duk, papp och väggar arbetade också Beate Wassermann med måleri på glas. Bland annat målade hon stora fönster på kyrkor och andra byggnader och i verkstaden ska vi få prova just detta att göra konst av fönstren på Moderna museet! Alla får skapa sitt eget lilla fönster i färgad plast, silkespapper och färg som vi sedan sätter upp på de stora fönstren i verkstaden där ditt verk blir en helhet av färgat ljus tillsammans med de andra.

Varmt välkomna!

Händelser

Kvällsexteriör av Moderna museet Malmö.
  • Guidad visning
  • På svenska

Gallerihelgen

Kvällsexteriör av Moderna museet Malmö.
  • Familjeverkstad
  • På svenska

Gallerihelgen

Kvällsexteriör av Moderna museet Malmö.
  • På svenska

Gallerihelgen