Museet är tillfälligt stängt med anledning av covid-19-pandemin. Vi öppnar igen 16 juni 2020. Läs mer om museets åtgärder

Foto: Åsa Lundén/Moderna Museet

Hälsa till en kompis!

Workshop på Malmöfestivalen

14.8 2019 – 16.8 2019

Malmö

Under Malmöfestivalen flyttar vi ut vår verkstad till Barnlandet vid Stadsbiblioteket. Vi jobbar med temat Hälsa till en kompis! Vad betyder en vän? Vad innebär vänskap?

Kom till Malmöfestivalens område Barnlandet vid Stadsbiblioteket! Moderna Museet Malmö bjuder in till en workshop i vänskapens tecken! Med återvunnet material skapar vi och knyter band som handlar om vänskap. Det kan vara vänskapen med en kompis, ett husdjur, en familjemedlem; någon som du har nära eller någon som är långt borta. Vi hämtar idéer och inspiration från vår pågående utställning ”Blue Is the Color of Your Eyes”. Flera av de verk som ingår där tar upp relationen oss människor emellan. En skulptur som symboliserar saknaden efter vänner, en installation som skildrar hur ett kompisgäng kan se ut, en historia om hur vi försöker hitta vår plats i världen och många fler berättelser om relationer. Under festivaldagarna växer en installation fram, förändras och byggs på, som kommer att förvandla platsen. Moderna Museets konstpedagoger introducerar er, och barn och vuxna skapar tillsammans. Aktiviteten är lämplig från 4 år och uppåt. Barn är välkomna i sällskap med vuxna.