foto av fyra barn i olika positioner

Malin Elgán, Barnformen, 2021 Foto: Ulf Lundin

Malin Elgán – Barnformen

Fyra dansare – en koreografi

20.1 2023 – 22.1 2023

Malmö

Fyra dansare i 11-årsåldern gör en koreografi från 2007, ”Formen sa: gör” av Malin Elgán. Resultatet blir föreställningen ”Barnformen”, där rörelser har skiftat plats från de vuxna dansarna i det föregående verket till barnen i det nya.

Precis som sina vuxna föregångare växlar barnen mellan former och gester hämtade ur naturdokumentärer, spelfilmer och folkdans. ”Barnformen” är på så vis en förlängning av tidigare idéer om omfördelning av rörelser, rörelsefrihet, skifte av kontexter och friläggande av rörelsers betydelser. Samtidigt kan situationen liknas vid när barn provar vuxnas skor; obrydda om vad som passar eller inte placerar de sig själva i relation till världen. 

Koreografi: Malin Elgán 

Dansare: Isac Lundborg, Elsa Sandell, Kehara Seemanmeru Pathiranage och Sigrid Strand 

Assistans dans: Georgios Pelagias och Ella Östlund 

Ljud: Daniel Söderberg 

Produktionsassistent: Heta Asikainen 

  

Med stöd från Kulturrådet. Tack till Danscentrum Syd och Dansstationen

Om Malin Elgán

Malin Elgán är koreograf och konstnär, baserad i Stockholm och internationellt verksam. Elgán intresserar sig för konsten bortom det genre-specifika och opererar genom en expanderad koreografisk praktik – via diverse uttryck, format och media. Hon låter inte dansen begränsas till vissa rörelser och platser utan tar den ur sina gängse sammanhang för att möjliggöra nya betydelser. Hennes verk har spelats på scener såsom MDT, Dansens Hus och Kulturhuset i Stockholm. Likaså har hennes verk visats i konstsammanhang bland annat på Moderna Museet, Nationalmuseum och Bonniers Konsthall i Stockholm samt på Göteborgs konsthall, Nasjonalmuseet och Kunstnernes Hus i Oslo, Poppositions i Bryssel, Ausland i Berlin liksom på Museum of Contemporary Art i Zagreb.  Senast aktuell med verket ”Läst till hälften”, i samarbete med MDT, i Picassoparken, Moderna Museet Stockholm juni 2022.

Bilder

fyra barn i dansperformance
Malin Elgán, Barnformen, 2023 Foto: Ulf Lundin
fyra barn i dansperformance
Malin Elgán, Barnformen, 2023 Foto: Ulf Lundin
fyra barn i dans performance
Malin Elgán, Barnformen, 2023 Foto: Ulf Lundin
två barn i dans performance
Malin Elgán, Barnformen, 2023 Foto: Ulf Lundin