Vi vidtar åtgärder för att minska smittspridning av coronaviruset. Förköpsbiljett krävs av alla besökare. Läs mer om vad som gäller inför ditt besök

Foto: Johan Sundell

ACTIONPAINTINGBABYSPLASH!

31.1 2015 – 22.2 2015

Malmö

ACTIONPAINTINGBABYSPLASH! är en experimenterande blandning av utställning och skapande verkstad. Hela övre plan på museet fylls med actioninspirerad konst som visas som projektioner och på monitorer parallellt med olika workshops där bebisar, barn och vuxna på olika sätt kan måla med färger på sig själva och på utställningsväggarna.

ACTIONPAINTINGBABYSPLASH! rör sig alltså i gränslandet mellan utställning och praktik, och kommer att bli en helt unik och fantastisk upplevelse för både barn och vuxna.

ACTIONPAINTINGBABYSPLASH! är en experimenterande blandning av utställning och skapande verkstad där färg kommer att droppa, explodera, kastas, smetas, och rullas fram. I utställningsrummen kommer alla besökare – från bebisar till vuxna – få möjlighet att på olika sätt gå loss med färger, diverse verktyg och sina egna kroppar på museets väggar och golv. Parallellt med detta kommer olika typer av actioninspirerad konst och dokumentationer av performance att visas av konstnärer som Anastasia Ax, Patty Chang, Torbjörn Johansson med Anna Koch och Christine Abdelnour, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Joanna Lombard, Niki de Saint Phalle och Shozo Shimamoto. Som besökare är man välkommen delta i de aktiviteter som genomförs under utställningsperioden eller att bara titta på konstverken och dokumentationerna i de rum som samtidigt bär spår av olika workshops.

Med ätbara färger gjorda av gurkmeja, rödbeta och växtgrönt kommer de allra minsta besökarna och deras vuxna sällskap att kunna göra en gigantisk golvmålning. De lite äldre kommer att kunna actionmåla sina ansikten, splasha färgpåsar med dartpilar, eller med hjälp av slumpen och gravitationen skapa en stor droppmålning. I aktiviteten som bär samma namn som utställningen, Actionpaintingbabysplash!, kommer en kaskad av färger och besökarnas egna kroppar att transformera de vita museiväggarna till en gigantisk rumsmålning. Alla aktiviteter gör vi tillsammans, både vuxna och barn, och det går förstås bra att komma även utan barn i sällskap. Så leta fram oömma kläder och bered dig på att bli kladdig.

Varmt välkommen till tre veckor med en helt unik blandning av utställning och skapande verkstad för alla mellan 0-110 år!

 

Här hittar du alla aktiviteter under ACTIONPAINTINGBABYSPLASH!

Curatorer: Greta Burman, Gisela Fleischer och Joa Ljungberg.

Konstpedagog: Anna Rowland.

Bilder

© Fotograf: Anna Rowland
© Fotograf: Anna Rowland