Group 2

Foto: Sanna Dolck Wall/Moderna Museet

Arton plus

Verkstad för vuxna

30.5 – 12.12 2018

Malmö

Moderna Museet Malmö är känt för inspirerande verkstäder som riktar sig till barn och unga, men vi vet också att även vuxna vill få möjlighet att uttrycka sin kreativitet. Arton Plus är till för alla vuxna som vill inspireras av konstens värld och utveckla sina egna kreativa sidor genom konstnärligt skapande.

Med Arton Plus erbjuder Moderna Museet Malmö kreativa verkstäder för alla åldrar. Vi tror att varje människa, oavsett ålder, har en förmåga och ett behov av att uttrycka sig själv. Även vuxna behöver upptäcka sitt konstnärliga skapande – det är ett språk som kan utvecklas genom hela livet.

Varje träff är fristående, och har ett tema som inleds med att museets konstpedagog ger en kort djupdykning i konstverken i någon av våra aktuella utställningar. Resten av tiden spenderas i Verkstan, där vi omsätter inspiration till kreativitet. Vi arbetar med ett lustfyllt skapande och med processen i fokus – helt utan fokus på kunskapsnivå, prestation och resultat!

Tema den 14 november: Fula färger (obs! fullbokat)

Ett konstverk kan ha många roller. Det kan vara ett uttryck för konstnärens tankar, men det kan också väcka känslor eller tankar i betraktaren och få oss att fundera. Det kan vara dekorativt att titta på, men alla människor har olika uppfattningar om vad som är och inte är vackert. Rosemarie Trockels konstnärliga arbete är ofta experimentellt och utforskande. Till en av sina skulpturer valde hon medvetet de fulaste färgerna hon kunde komma på. Vad betyder egentligen orden “fint” eller “fult” i konsten? Vad händer när vi provar att skapa med de fulaste färgkombinationerna som vi kan komma på? Det finns en frihet i att våga utforska det “fula” och att vara “här och nu”. Med den utgångspunkten experimenterar vi i Verkstan.

Bilder

Foto: Sanna Dolck Wall/Moderna Museet
Foto: Gisela Fleischer/Moderna Museet

Händelser

  • Workshop

Arton Plus

På engelska, På svenska