Vi vidtar åtgärder för att minska smittspridning av coronaviruset. Förköpsbiljett krävs av alla besökare. Läs mer om vad som gäller inför ditt besök

Målning av Merike Estna.

Merike Estna, Times (from the set Ocean of endangered times), 2019 Foto: Stanislav Stepaško © image courtesy of Merike Estna studio

Bland havsanemoner, bläckfiskar och sjögurkor

Jullovsverkstad för barn och vuxna

26.12 2019 – 29.12 2019

Malmö

Under jullovet dyker vi ner och hämtar inspiration från den förtrollande, färgsprakande och fantasifulla världen under ytan. Välkommen in i vår Verkstad där vuxna och barn kan skapa undervattensvarelser och ett gemensamt akvarium tillsammans.

I de pågående utställningarna ”Sensing Nature from Within” och ”Merike Estna: Spöke från framtiden, med minnen från förr” möter vi en mängd havslevande organismer som tar plats på målningar och på film.

Det är svårt att inte bli hänförd och fascinerad av alla färger och variationer av liv som sjuder under havsytan. Många av de marina djuren har vi också gett fantasifulla namn, så som sjögurkor och bobbitmaskar. Människan är ett ganska ungt djur i jämförelse med dessa – både bläckfisken, maneten och sjöstjärnan har funnits på jorden i flera hundra miljoner år och är vad man kanske kan kalla för evolutionens överlevare. Sett till de havslevande organismernas former, färger och livsvillkor kan man kanske tänka att dessa djur är olika oss människor men vi har faktiskt en hel del gemensamt – vi äter, sover, rör oss, förökar oss och dör.

Under jullovet förflyttar vi oss till havet, till dess djup och till de mer ytligt belägna korallreven. Världen under ytan är förtrollande och full av färg; det är svårt att veta vara fantasi och verklighet börjar och slutar. De tycks glida in i varandra. I Verkstan sätter vi ingen gräns mellan fantasi och verklighet när vi målar med inspiration från utställningarna. Du kan antingen jobba individuellt och/eller skapa undervattensvarelser till vårt gemensamma ”akvarium”. Välkommen till en värld av maneter, sjöstjärnor och bobbitmaskar!