Museet är tillfälligt stängt med anledning av situationen kring det nya coronaviruset. Vi håller stängt tills vidare. Läs mer om museets åtgärder

Moderna Museet Malmö Foto: Sanna Dolck Wall/Moderna Museet

Gallerinatten 2019

Se på konst fram till midnatt!

28.9 2019 – 28.9 2019

Malmö

Under Gallerinatten öppnar höstens stora utställning på Moderna Museet Malmö: Sensing Nature from Within. Sensing Nature from Within är inspirerad av både nya och urgamla insikter om liv och materia och vill erbjuda en konstnärlig och filosofisk klangbotten till en existentiellt sökande samtid. Under kvällen blir det också musik och öppen verkstad.

Naturen som människan i stor utsträckning fjärmat sig ifrån finns inte längre kvar, i alla fall inte på samma sätt och i samma omfattning som tidigare. Den insikten bottnar nu hos allt fler, vilket inte minst bland konstnärer har resulterat i en tilltagande vilja att ompröva tidigare sanningar och söka efter nya sätt att leva och förstå världen. Utställningsprojektet Sensing Nature from Within kommer att bestå av en internationell konstutställning, kombinerad med ett tvärvetenskapligt program av föreläsningar, samtal och performance som sker under utställningsperioden.

Om Sensing Nature from Within

Program

Öppen verkstad kl 18–22
I Verkstan inspireras vi av den nyöppnade utställningen Sensing Nature from Within och bygger en gemensam portal! En portal öppnar upp och leder oss till någonting annat. Portalen kan vara öppningen till ett hus, vägen in till en grotta eller en annan värld. Under ledning av våra konstpedagoger skapar vi tillsammans och hämtar inspiration från Sensing Nature from Within, där du kan upptäcka flera nya möjligheter att tänka på vår värld och allt och alla som bebor den: djur, maskiner, växter, människor och ting. Om du blundar kanske du kan få fram en inre bild av en alldeles egen portal. Vart leder din portal – och vilka möjligheter skapar den?

Verkstaden är öppen för alla åldrar, men under de första timmarna riktar aktiviteten sig främst till dig som är 4-10 år i sällskap av någon vuxen. Efter klockan 20 skapar vi med fokus på en vuxen målgrupp.

Utställningen invigs kl 18.30

Museichef Iris Müller-Westermann hälsar välkommen och har glädjen att presentera Moderna Museets nya överintendent Gitte Ørskou. Därefter ger curator Joa Ljungberg en introduktion till utställningen Sensing Nature from Within

Musik från kl 20.45
DJ Karolina ”Pistolina” Wojcik, som bland annat haft spelningar på Roskildefestivalen och Sveriges Radio P3/Din gata, medverkar. På hennes setlistor samsas ”hiphop via funky, jazziga beats till klubbiga remixar och snygghouse”, och hon kommer spela fram till midnatt.

Bröd och Vänner
Vårt café Bröd och Vänner är det självklara pausstället under kvällen, med fullständiga rättigheter, där man kan njuta av något sött, salt eller uppfriskande! OBS! Cafét öppnar först kl 15 denna lördag, och har sedan öppet fram till midnatt!

Bröd och Vänner på Moderna Museet Malmö Foto: Sanna Dolck Wall/Moderna Museet
Foto: Sanna Dolck Wall/Moderna Museet