Museet är stängt för omhängning. 15 maj öppnar utställningarna Zvi Goldstein och Mannen med det blå ansiktet.

Man som blir tatuerad av kvinna.

Tattuveringsstudio med konstnärerna Emma Philipson och Lisa Ewald. Foto: Anna Norberg

Invigning av Bästa Biennalen

Se konst, möt konst, upplev konst!

19.10 2019 – 19.10 2019

Malmö

Bästa Biennalen är både en konstbiennal och en löpande verksamhet med fokus på konst, tillgänglighet och inkludering. I år äger biennalen rum 19 oktober-3 november och i samband med läslovet kan du uppleva över 200 aktiviteter runt om i hela Skåne. Varmt välkommen på invigningen av detta stora kalas här på Moderna Museet Malmö!

Vartannat år händer det något unikt i Skåne – nämligen Bästa Biennalens konstbiennal. I samband med och under läslovet kan du uppleva över 200 aktiviteter, tillsammans med din familj, dina vänner eller på egen hand, runt om i hela Skåne. Under sexton fullmatade dagar kan du besöka utställningar som är speciellt producerade för Bästa Biennalen och delta i workshops ledda av professionella konstnärer och pedagoger – på bibliotek, gallerier, konstmuseer och konsthallar, ute i stadsrummet och i naturen.

Invigningen av Bästa Biennalen sker i år på Moderna Museet Malmö – ute på Ola Billgrens plats. Vi firar med invigningstal, bandklippning och fika till alla barn! Dessutom blir det TATTUVERINGSSTUDIO i vår Verkstad. Välj en teckning med ett motiv som du tycker om, så ritar konstnärerna Emma Philpson och Lisa Ewald en fin tattuvering på din hud!